hyperMILL 2023 is sneller, krachtiger en nog completer

De update naar hyperMILL 2023 maakt de CAD/CAM-suite van Open Mind Technologies niet alleen nog krachtiger, het brengt ook veel nieuwe innovatieve functies. De functie ‘Algemeen transformatiepatroon’ zorgt bijvoorbeeld voor tijdsbesparing bij de verwerking van terugkerende geometrieën en de nieuwe bewerkingsstrategie van achterboren bereikt maximaal comfort en veiligheid door gebruik te maken van Virtual Machining-technologie. In combinatie met de snellere berekening van gereedschapspaden, kunnen gebruikers met hyperMILL 2023 nog efficiënter programmeren.

Met de functie ‘Algemeen transformatiepatroon’ kunnen terugkerende vormen eenvoudig met één klik worden geprogrammeerd.

Open Mind heeft hyperMILL 2023 uitgerust met een bewerkingsstrategie voor omgekeerde verzinkingen. De besturing van de gereedschappen voor het ontbramen en frezen van een verzinking op de ontoegankelijke achterkant van een gat kan nu eenvoudig worden geprogrammeerd. Schade tijdens het inbrengen en ophalen van gereedschap wordt voorkomen, aangezien de botsingscontrole wordt uitgevoerd op basis van een 3D-model van het gereedschap in de virtuele machine.

CAM in dialoog

Het voorbeeld van achterboren en de botsingscontrole daarvan op basis van een digitale tweeling laat zien hoe hyperMILL Virtual Machining al een rol speelt in standaardfuncties. De simulatietechnologie op basis van echte NC- en machinegegevens wordt steeds belangrijker. Open Mind bevordert de noodzakelijke communicatie tussen CAM-systeem en machinebesturing. Momenteel ondersteunt hyperMILL Virtual Machining besturingen van Heidenhain, Siemens, Mazak, Fanuc, Fidia, Okuma, rödersTEC, D.Electron, Hurco en Haas. Er zullen er meer volgen.

Automatisch willekeurige functies transformeren

Tot nu toe konden standaardfuncties zoals kamers en gaten automatisch worden geselecteerd. Nu maakt Open Mind het mogelijk om met de functie ‘Algemeen transformatiepatroon’ een willekeurige referentiegeometrie te selecteren en te laten zoeken naar dezelfde referentie in alle andere modellen – ongeacht hun oriëntatie in de ruimte. Hierdoor ontstaat een algemeen transformatiepatroon met een frame bij elk referentiepunt. Zo kunnen terugkerende vormen eenvoudig met één klik worden geprogrammeerd. De functie is bijvoorbeeld ook geschikt voor meerdere opstellingen.

5-assige strategie voor meer uniforme oppervlakken

Met de strategie ‘5-assige vormgroef nabewerken’ kunnen doorlopende gereedschapsbanen voor vormgroeven, vormkanalen en halve buizen met willekeurige doorsnede langs een gebogen geleidekromme zeer gemakkelijk worden geprogrammeerd. Dit is een groot voordeel voor de gebruikers, want in het verleden moest deze bewerking wellicht in verschillende stappen gebeuren. Deze strategie opent een brede waaier van toepassingen, bijvoorbeeld bij vormen en matrijzen waarbij de gereedschapsas in de richting van het ontvormen wijst.

CAD, CAM en de gegevens

hyperMILL 2023 maakt niet alleen gebruik van vooruitgang in rekenkracht en softwaretechnologie om de prestaties te verhogen, maar stroomlijnt ook processen. Het hyperMILL Simulation Centre laadt bijvoorbeeld sneller omdat het geen onnodige gegevens voor de huidige berekening bevat. De geoptimaliseerde gegevensverwerking blijkt ook op een ander gebied een verbetering te zijn. hyperMILL maakt het nu mogelijk om individuele componenten uit assemblages te importeren. Bij het importeren van assemblages uit native data in andere CAD systemen kunnen gebruikers nu filters gebruiken om individuele componenten te selecteren. Dit vermindert de laadtijd voor grote assemblages, en het achteraf verwijderen van afzonderlijke onderdelen die niet nodig zijn, is niet meer nodig.

Een andere vernieuwing in hyperCAD-S, het CAD-gedeelte van het softwarepakket dat is afgestemd op de behoeften van CAM-programmeurs, is de herziening van de functie ‘Gaten’. Gaten kunnen willekeurig worden samengesteld en geparametriseerd uit een bibliotheek van boorgaten, verzinkingen en boorgatuiteinden via een dialoog met preview. Ter verbetering van de duidelijkheid kunnen desgewenst ook draden worden weergegeven.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

YouTube-beroemdheid opnieuw ontworpen

13-09 De helm was een demonstratie van de expertise van de Japanse toeleverancier in het…

Automatisering

Open Mind pakt uit met hyperMILL op EMO

17-07 De Duitse CAD/CAM-ontwikkelaar is zich bewust van het enorme belang van ’s werelds toonaangevende…

Verspanen

Goed voorbereid op de toekomst met CAD/CAM-automatisering

26-06 Maakbedrijven die op zoek zijn naar manieren om hun CAM-programmering efficiënter te maken, zouden…

Automatisering

Licentie om te besparen

10-11 Aesculap heeft een hoogwaardige afdeling voor prototypebouw, waar vrijwel alle nieuwe productontwikkelingen vorm krijgen.…

Verspanen

Open Mind op D2M met hyperMILL CAM-innovaties

19-09 Hier zal het de innovatieve technologieën in de huidige versie 2022 van haar hyperMILL…

Automatisering

Open Mind terug op Farnborough Airshow

11-07 Van 18 tot 22 juli komt de hele luchtvaartindustrie naar de Farnborough International Airshow…

Automatisering

Optimale gereedschapsbanen voor medische componenten

22-06 Deze geautomatiseerde CAM-programma’s zijn vooral interessant voor fabrikanten van implantaten en botplaten, met al…

Verspanen

Meerwaarde hyperMILL is goud waard

07-02 Het familiebedrijf werd in 1966 gesticht door grootvader Marcus Dhont. Als gediplomeerd horlogemaker startte…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema