Identificatie labels voor de labelprinter: Dit moet je weten!

Naarmate industriële omgevingen steeds complexer worden, wordt het correct labelen en markeren van alle apparatuur van vitaal belang

Industriële identificatie-etikettering is een integraal onderdeel van het verbeteren en onderhouden van de klantenservice van je organisatie

Industriële identificatie labels zoals barcodes, serienummers en labels kunnen de veiligheid en efficiëntie in elke organisatie verbeteren. Natuurlijk kun je hiervoor ook nog andere label methoden gebruiken, het is maar net wat je voorkeur heeft.

“Desondanks zijn de labels erg belangrijk aangezien ze ook nog eens de nodige instructies bevatten over onderhoud en vervanging om de levensduur van apparaten te verlengen”, zeggen experts van Nedelko. Hier zijn enkele redenen waarom industriële identificatie labels belangrijk zijn.

Klantenservice

Industriële identificatie-etikettering is een integraal onderdeel van het verbeteren en onderhouden van de klantenservice van je organisatie. Wanneer je bijvoorbeeld zware machines aan verschillende klanten verkoopt, kunnen etiketteringsinstructies hen helpen te voldoen aan de aanbevelingen van de fabrikant. Bovendien kunnen etiketten met waarschuwingen en veiligheidsmaatregelen je consumenten helpen de veiligheid te behouden tijdens het gebruik van je producten. Dit verbetert de klanttevredenheid.

Eigendom

De meeste industrieën hebben machines of apparatuur die uiterst waardevol zijn bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten in een faciliteit. En door ze te labelen minimaliseer je diefstal of uitwisseling met defecte artikelen bij het uitlenen van apparatuur aan andere industrieën. Hoe dan ook, het labelen van je apparaten zorgt ervoor dat er geen geschillen zijn over wie de eigenaar is van het artikel en waar het thuishoort. Je industriële identificatie labels moeten echter van hoge kwaliteit zijn, waardoor ze moeilijk te verwijderen zijn.

Kwaliteitscontrole

Kwaliteitscontrole is een reeks procedures die ervoor zorgen dat een apparaat of gefabriceerde machine voldoet aan de eisen van een klant of voldoet aan een gedefinieerde reeks kwaliteitscriteria. Met industriële identificatie labels zoals barcodes kan je organisatie de kwaliteitscontroleprocedures verbeteren. Je kunt barcodetechnologie gebruiken om de inspectietijd te verkorten, maar ook om de traceerbaarheid te verhogen. Bovendien kan dit leiden tot minder fouten bij het invoeren van de data. Simpel gezegd, het belang van een conform fabrikantlabel voor productidentificatie en kwaliteitscontrole kan niet worden onderschat.

Regelgeving

De apparaten of chemicaliën die gevaarlijk zijn moeten voorzien zijn van de juiste labels. Of je nu gevaarlijke chemicaliën vervoert of in gevaarlijke situaties werkt, bijvoorbeeld wanneer je elektriciteit gebruikt, de juiste labels zorgen ervoor dat je aan de regelgeving blijft voldoen. Maar je moet je concentreren op de juiste industriële identificatie labels om te voldoen aan wetten, voorschriften en veiligheidsrichtlijnen. Verkeerde en onduidelijke labels kunnen leiden tot rechtszaken en andere boetes die het budget van je bedrijf onder druk zetten.

Terugroepen

Een productterugroepactie wordt uitgevoerd wanneer wordt vastgesteld dat je apparatuur, machines of product niet aan de minimale veiligheidsnormen voldoen of een onredelijk veiligheidsrisico met zich meebrengen. Industriële identificatie labels maken het makkelijker om de defecte producten op te sporen. Bij het installeren van het juiste etiketteersysteem heb je twee opties. Zo kun je kiezen voor een geïntegreerde oplossing. Dit haalt labelspecifieke inhoud uit andere systemen en biedt Master Data Management, waardoor je meer controle hebt over het etiketteringsproces. Ook kan er gekozen worden voor een just in time gebruiksaanwijzing en etikettering. Dit wordt afgedrukt in de verpakkingsfase.

Organisatie

Wanneer je bedrijf veel tools en apparaten gebruikt om activiteiten uit te voeren, kan het een uitdaging zijn om items die je heeft te volgen en op te slaan. Etiketten kunnen je echter helpen je machines te organiseren met behulp van naamplaatjes die aangeven waar items naartoe moeten. Op deze manier weet je, wanneer je bepaalde apparaten wilt, waar je ze vandaan kunt halen, waardoor de prestaties worden verbeterd. De identificatie labels kunnen je organisatie dus ook simpelweg verbeteren, wat eigenlijk het laatste pluspunt is van deze methode.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Werkplaatstechniek

Veiligheidspictogrammen printen met BradyJet

06-02 Een eenvoudig veiligheidspictogram kan dure arbeidsongevallen voorkomen zolang het goed zichtbaar is. Met de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X