IMS Nederland: al 65 jaar thuis in de metaalverwerkende industrie

0

IMS Nederland is met een breed assortiment staal, roestvast staal en aluminium al sinds 1954 thuis in de metaalverwerkende industrie. De onderneming staat garant voor hoogwaardige kwaliteitsproducten.

Voor de verspanende industrie heeft IMS Nederland zeer uitgebreide mogelijkheden met diverse kwaliteiten staf en machinebuis uit voorraad, en in het bijzonder kwaliteiten als Prodec roestvast staal, aluminium 6026, blankstaal S355 IM, ETG en HSX.

Kostenbesparingen met Prodec
Met Prodec, het superieur verspaanbare roestvast stafstaal van Outokumpu, kunnen verspaners beschikken over het best verspaanbare roestvast staal op de markt. Hiermee kunnen kostenbesparingen tot ruim 50% per component gerealiseerd worden. Het is uit voorraad leverbaar in vele afmetingen rond en zeskant 304L/4307, 316L/4404 en 303/4305.

Treksterkte ETG en HSX
ETG en HSX zijn de high performance staalsoorten van Steeltec. Naast de verbeterde verspaanbaarheid onderscheiden ze zich van conventionele staalsoorten door hun treksterkte. De materialen bezitten gelijkmatige mechanische eigenschappen over het hele doorsnede- en het afmetingsbereik. Hierdoor is het mogelijk om met een kleinere diameter een lichtere constructie te ontwikkelen met minimaal gelijke sterkte. ETG is verkrijgbaar rond en zeskant, HSX in rond. Naast het uitgebreide aanbod maakt vooral het kwalitatieve maatwerk IMS Nederland tot een leverancier van formaat. Naast de vestigingen in Zwijndrecht en Londerzeel (B), is er een derde uitvalsbasis in Roosendaal, die helemaal is ingericht op het afleveren van grote (afroep)orders van op maat gezaagde stukken. Hier zaagt een gloednieuwe zaagautomaat diameters tot 560 mm met de hoogste nauwkeurigheid. Dankzij een meerspan-inrichting kunnen meerdere lengtes materiaal naast elkaar worden gezaagd, waardoor de totale zaagcapaciteit meer dan verdubbeld is. De productspecialisten informeren u graag over het leveringsprogramma of maatwerk.

IMS Nederland, TIV Hardenberg
Stand 415