In gesprek met IHC IQIP over metaalbewerkings vloeistof TOTAL FOLIA

Sinds 2016 is IHC IQIP gevestigd in Sliedrecht. Het bedrijf focust zich op state-of-the-art equipment voor offshore bouwprojecten. Zoals het leveren van equipment en tools voor het aanleggen van fundaties voor windmolenparken en olieplatforms op zee. Denk aan hydraulische heihamers en lifting tools om grote monopalen op te tillen en te installeren.

“Er is geen sprake van oliën die in het rond spetteren waardoor mijn werkplek schoon blijft en de vloer niet gevaarlijk glad wordt.’’

Begin 2019 raakten Sancho Korenhof, Manager werkplaats en Gokhan Tatci, Sales Engineer Industrial Lubricants, met elkaar in gesprek over TOTAL FOLIA. Toentertijd nét op de markt geïntroduceerd als de eerste metaalbewerkingsvloeistof zonder oliën. De voordelen klonken zo veelbelovend dat er een testperiode werd gestart. Een jaar later gaat IHC IQIP voor hun gehele machinewerkplaats over op TOTAL FOLIA.

“TOTAL FOLIA had ten opzichte van onze vorige metaalbewerkingsvloeistof behoorlijk wat voordelen. Zo zou het geen huidirritaties en luchtwegproblemen veroorzaken, langer meegaan dan een synthetisch product en minder gevaar opleveren op de werkvloer.

Het gezondheidsaspect was voor ons doorslaggevend om TOTAL FOLIA te testen. We zijn zorgvuldig met onze mensen. De mannen op de vloer moeten nog jaren gezond, energiek en enthousiast hun werk kunnen doen. De keuze om te gaan testen, hebben we neergelegd bij de uiteindelijke gebruikers. Waaronder Operator Jevgeni de Been.”, aldus Korenhof.

Lees het hele artikel in de eerste editie van het nieuwe magazine VerspaningsNieuws.

 

Bedrijvengids