Inbrengveiling Troostwijk voor een of enkele machines

In de metaalindustrie wordt snelheid van produceren steeds belangrijker. Om mee te kunnen komen in de markt wordt daarom geïnvesteerd in nieuwe, veelal geautomatiseerde, machines die efficiënter werken.

Speciaal voor ondernemers in de metaalindustrie die een of enkele machines over hebben, heeft Troostwijk Auctions een laagdrempelig verkoopkanaal opgezet: de inbrengveiling.

Bijkomend voordeel is dat door deze toenemende automatisering het tekort aan geschoold personeel deels wordt ondervangen.

Zelf verkopen lastig en tijdrovend

Bij veel metaalbedrijven ziet Troostwijk Auctions de laatste tijd dan ook een toename van machines die door vervanging overtollig zijn of binnenkort overtollig worden. Voor de ondernemer een uitdaging. Want waar moet hij met deze een of twee machines naar toe. Hoeveel zijn ze nog waard? Waar kan hij ze aanbieden? Zelf verkopen is vaak lastig en tijdrovend. Gedoe waar de ondernemer niet op zit te wachten. Bovendien blijkt zelf verkopen in de praktijk niet altijd succesvol: lastige onderhandelingen, gedoe over garanties, de machine wordt niet verkocht, het uithuizen gebeurt niet zorgvuldig, er wordt niet betaald, etc.

Speciaal voor ondernemers in de metaalindustrie die een of enkele machines over hebben, heeft Troostwijk Auctions een laagdrempelig verkoopkanaal opgezet: de inbrengveiling. Machines van diverse aanbieders worden gecombineerd tot een complete veiling met een uitgebreid aanbod.

Gemak en marktconforme waarde

De verkoper hoeft alleen maar via een speciale webpagina zijn machines aan te bieden en Troostwijk zorgt vervolgens voor het totale proces, indien gewenst inclusief uithuizing en transport. Naast het gemak betekent dit ook dat de verkoper, dankzij het online veilingprincipe, kan rekenen op een brede internationale belangstelling voor zijn machine en een daarmee samenhangende reële marktconforme opbrengst. De markt bepaalt namelijk de beste prijs die op dat moment mogelijk is. Betaling is gegarandeerd, want de machine wordt pas geleverd na ontvangst van de betaling.

Het feit dat de machine tot en met de verkoop gewoon op locatie blijft, bijvoorbeeld tot een nieuw bestelde machine arriveert, biedt ook voordelen omdat stilstand voorkomen wordt. Afleverdata zijn niet altijd lang vooraf bekend. Dus een periodiek georganiseerde inbrengveiling biedt dan ook veel flexibiliteit.

Circulaire economie

Voor kopers biedt de inbrengveiling de mogelijkheid om tegen een marktconforme prijs te beschikken over een direct inzetbare machine. Dat is tevens goed voor het milieu: er wordt geen energie – met eventuele uitstoot – verbruikt voor de productie van een nieuwe machine en grondstoffen worden bespaard. Zo dragen kopers en verkopers bij aan circulariteit binnen de industrie.

Kosten

De inbrengveiling is niet alleen laagdrempelig, het is ook een snelle en goedkope manier van verkopen. De opname vergoeding voor een kavel bedraagt 25 euro voor een geschatte waarde tot 1.000 euro en 75 euro voor een geschatte waarde vanaf 1.000 euro. Bij verkoop betaalt de verkoper tot 10% bij een opbrengst tot en met 5.000 euro, 5% bij een opbrengst tussen 5.000 tot en met 10.000 euro en vanaf een opbrengst boven de 10.000 euro helemaal niets. De koper betaalt per kavel 8% opslag en een handlingfee van 100 euro per kavel.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

TBAuctions wil grootste online veilingplatform van Europa worden

29-11 TBAuctions is in 2018 ontstaan uit de fusie tussen Troostwijk Auctions (B2B-veilingen) en BVA…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen