Indexeerbare langgatboor voor kleine diameters

0

Tungaloy Benelux voegt weer nieuwe producten toe aan haar serie langgatboren met verwisselbare kop DeepTriDrill. Nu voor het bewerken van kleinere diameters van 14 tot 15,9 mm.

Langgatboren is geen eenvoudige bewerking en vormt vaak een bottleneck voor boorwerkplaatsen over de hele wereld. De hardgesoldeerde langgatboor of de massieve spiraalboor zijn de standaardgereedschappen voor dergelijke bewerkingen. Een doorsnee hardgesoldeerde langgatboor heeft een enkele, ongecoate hardmetalen punt. Hierdoor was boren onder veeleisende parameters voorheen nooit mogelijk. De massieve spiraalboor is (meer) geschikt voor boren met hoge voedingssnelheid, maar bij dat type gereedschap zijn een niet-recht gatverloop en spaanophoping de bekende nadelen. Dergelijke traditionele langgatboren zijn bovendien onlosmakelijk verbonden met revisie en voorraadbeheer, die leiden tot aanmerkelijke meerkosten voor elke langgatboorwerkplaats.

DeepTriDrill heeft één wisselplaat en twee geleiders met een optimale oriëntatie op de boorkop. Dit leidt enerzijds tot nauwe toleranties voor rondheid en rechtheid en anderzijds tot een uitstekende oppervlakte-afwerking, zoals voorheen voorbehouden was aan hardgesoldeerde langgatboren. De wisselplaat heeft geïntegreerde spaanbrekers, die de spanen verkleinen zodat ze makkelijker kunnen worden afgevoerd en de vereiste snijkracht wordt verlaagd, waardoor hogere voedingssnelheden mogelijk zijn dan bij traditionele langgatboren. Ook de gecoate wisselplaat en geleiders brengen hogere snijsnelheden binnen het bereik van DeepTriDrill dan met hardgesoldeerde langgatboren vaak mogelijk waren.

Tungaloy Langgatboor
DeepTriDrill heeft één wisselplaat en twee geleiders met een optimale oriëntatie op de boorkopat

DeepTriDrill verbetert niet alleen de bewerkingscapaciteit, maar vergemakkelijkt ook het voorraadbeheer dankzij het indexeerbare systeem. Deze aanvulling naar kleinere diameters verstevigt de marktpositie van DeepTriDrill voor langgatboren door productiviteitsverbetering en kostenvoordelen.

Kenmerken DeepTriDrill:

  • BTA boortechnologie voor een uitstekende oppervlakte-afwerking en nauwe toleranties voor rondheid en rechtheid.
  • 1,5 tot 3 keer hogere voedingssnelheid dan met een hardgesoldeerde langgatboor.
  • Voordelige driehoekige wisselplaat en dubbelzijdige geleider.
  • Spaanbrekers voor geoptimaliseerde spaanafvoer.
  • Onderhoudsvrij: geen revisie of voorraadbeheer van de gereedschappen vereist.
  • Twee boorhoudertypen verkrijgbaar: MCTR, voor gebruik op bewerkingscenters of draaibanken, en TRLG, voor gebruik op speciale langgatboormachines.

www.tungaloy-benelux.com