Tungaloy: multifunctionele wisselplaten voor hoekfrezen

0

Tungaloy heeft de serie DoRec indexeerbare hoekfrezen uitgebreid met multifunctionele wisselplaten. De DoRec-serie bestaat uit dubbelzijdige wisselplaten met vier snijkanten met superieure stabiliteit, voor maximale efficiency bij diverse hoek- en sleuffreesbewerkingen.

Het bewerken van lastige materialen, die hun mechanische sterkte behouden bij hoge temperaturen, vereist verbeteringen in efficiency door een hogere bewerkingsstabiliteit. Ook gereedschapsintegratie is een factor bij het verlagen van gereedschapskosten en het verhogen van standtijden, waarbij steeds meer fabrikanten één gereedschap gebruiken voor meerdere toepassingen. De nieuwe DoRec wisselplaat heeft een uniek ontworpen flankspeling die hellingfrezen, spiraalvormige interpolatie en andere 3D-freesbewerkingen mogelijk maakt, met behoud van de hoge snijkantstabiliteit van negatieve wisselplaten. De primaire snijkant van de wisselplaat heeft een grote profielhoek, voor een goede spaanafvoer met behoud van de snijkantstabiliteit. De nieuwe wisselplaten zijn verkrijgbaar in AH3135, voor staal en roestvrij staal, en in AH120 voor gietijzer. Beide kwaliteiten hebben een hoge breukvastheid voor een goede bewerkingsstabiliteit met tegelijkertijd een lagere kans op schilferen en voortijdig falen.

Negatieve wisselplaten
Ook heeft Tungaloy haar Wavy Joint-serie, de CBN wisselplaatserie met verbeterde hardsoldeertechnologie, uitgebreid met vier nieuwe negatieve wisselplaten: DNG*, TNG*, VNG* en WNG*. De Wavy Joint CBN-wisselplaat, eerder dit jaar al geïntroduceerd in de CNG*-stijl, maakt gebruik van een nieuwe hardsoldeertechnologie voor de CBN-punt, die zorgt voor sterkte en betrouwbaarheid bij agressieve bewerkingen van gehard staal tot een snedediepte van 0.8 mm of 0.03″. Hiermee is een finishbewerking mogelijk in één enkele gang met grote snedediepte in tegenstelling tot de traditionele manier van meerdere gangen met kleine snedediepte.

Tungaloy, stand 154