Intelligente industriële apparaten

0
87

RS Components heeft Kunbus toegevoegd aan zijn leveranciersportfolio. Kunbus is een gespecialiseerde ontwikkelaar van intelligente communicatiemodules, waaronder veldbusapparaten en industriële apparaten met Ethernet voor een reeks automatiseringsmarkten.

De producten van Kunbus die nu worden geleverd door RS omvatten 14 nieuwe lijnen, waaronder industriële computers, PLC’s, apparaten voor data-acquisitie en HMI-apparaten. Een belangrijke reeks van Kunbus is de Revolution Pi-reeks van opensource-pc’s en modulaire industriële pc’s, gebaseerd op het bekende Raspberry Pi-platform. Dit innovatieve en betrouwbare modulaire systeem, dat voldoet aan de internationale norm EN61131-2 voor PLC’s, biedt een reeks centrale verwerkingseenheden (CPU’s), waaronder de RevPi Connect, RevPi Core en RevPi Core 3.

Alle producten zijn geïnstalleerd in DIN-railbehuizingen en worden geleverd met USB-, Ethernet- en HDMI-aansluitingen. De producten zijn gebaseerd op de Raspberry Pi Compute Module, waardoor ze compatibel zijn met de Raspberry Pi Model 3 of Raspberry Pi B+. Afhankelijk van de toepassingsvereisten kunnen deze basismodules naadloos worden uitgebreid met de juiste digitale of analoge I/O-modules en met veldbus-gateways om ze te verbinden met een industrieel netwerk.