ITB reinigt, koelt en verwarmt lucht in metaal- en kunststofindustrie

Voldoen aan een gezond arbeidsklimaat in de metaalindustrie kent soms de nodige uitdagingen. Voor bedrijven die hun bedrijfshallen duurzaam willen koelen of verwarmen heeft ITB Climate een nieuw klimaatconcept. Het Air2-DSK klimaatconcept heeft als voordeel dat lucht wordt ververst en dat in één moeite fijnstof en schadelijke (las)dampen kunnen worden afgevoerd.

De Air2-DSK bevat een hoog rendement kunststof warmtewisselaar waarmee warmte wordt teruggewonnen om gebouwen duurzaam te verwarmen. Bedrijven besparen daarmee aanzienlijk op hun energiekosten. Via een optioneel systeem voor indirecte adiabatische koeling kunnen bedrijfsgebouwen ‘s zomers juist duurzaam en eenvoudig worden gekoeld zonder vocht aan de inblaaslucht toe te voegen. Bedrijven die naast ventilatie ook nog lucht willen filteren of reinigen, kunnen binnen het Air2-DSK concept kiezen uit luchtfiltersystemen in alle voorkomende filterklasses. Daarnaast is ITB ook gespecialiseerd in luchtwastechnieken en kunststof luchtkanalen.

Investeringsaftrek

De AIR2-DSK heeft een rendement van 80%. Alle luchtkanalen binnen het concept zijn corrosievrij en vloeistofdicht. Ze worden volledig geproduceerd uit hoogwaardige goed reinigbare kunststoffen die bestand zijn tegen agressieve stoffen. De unit kan op meet- en regelsystemen voor klimaatbeheersing van vrijwel alle leveranciers worden aangesloten. De Air2-DSK komt bovendien in aanmerking voor fiscaal voordeel via de Energie Investeringsaftrek (EIA).

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X