Iteq wordt onderdeel van Wilvo

Wilvo Holding uit Bergeijk heeft Iteq Group in Nijkerk overgenomen. De overname is onderdeel van de strategie van Wilvo om zowel organisch als via overnames te groeien.

 

Iteq in Nijkerk is een one-stop shop voor metaalplaatcomponenten

Iteq is opgericht in 1988 en gevestigd in Nijkerk. Sinds de oprichting is het bedrijf geëvolueerd in een one-stop shop voor metaalplaatcomponenten. Het aanbod reikt van prototypes tot aan grote series, waarbij het bedrijf ITEQ in kan worden ingezet voor ontwerp, engineering, productie en assemblage op gebied van onderdelen, modules en behuizing. Bij Iteq werken 70 medewerkers, die OEM klanten van verschillende industrieën bedienen, waaronder producenten van elektrische laadstations, agriculturele machines, geldautomaten en sanitair.

Hightech industrie

Wilvo werd in 1970 opgericht door A. Willems en J. Vosters en is uitgegroeid tot een gerenommeerde toeleverancier voor de hightech industrie in binnen- en buitenland. Het bedrijf is gespecialiseerd in het produceren van metalen componenten en samenstellingen, middels geautomatiseerde productiesystemen, laswerkzaamheden en (cleanroom) montage en is een preferred supplier van grote OEM-ers als ASML en Canon. Wilvo heeft een groot machinepark en twee cleanrooms, die tot de grootste van Nederland behoren en ISO 14644 gecertificeerd zijn.

Nieuwe marktsegmenten

Rob Lemmens, CEO van Wilvo: “Iteq is een bekende en succesvolle producent van plaatwerkdelen en complete samenstellingen. Met een modern machinepark en professionele aanpak beleveren zij klanten in, voor Wilvo, nieuwe marktsegmenten. Daarnaast kunnen we met Iteq Engineering bestaande en nieuwe klanten ondersteunen met ontwerp- en engineeringsopdrachten. Van de tekentafel tot geassembleerd product binnen één groep. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking met ITEQ”.

Het huidige management team van Iteq krijgt de eindverantwoording over de Iteq Group. Ondernemers Tim Kollen en Theo Tolboom van Iteq blijven op voorlopig op afstand bij de onderneming betrokken. Tolboom: “WILVO is een gerenommeerde naam in de markt en wij zijn verheugd dat met het feit dat wij onderdeel gaan uitmaken van Wilvo. De Met het aansluiting en bij deze groep creëert dit voor Iteq nieuwe mogelijkheden op het gebied van schaalvergroting, productontwikkeling en afzetmarkt.”

Tweede overname

Het is de tweede overname van Wilvo, sinds het in de lente van 2019 een meerderheidsbelang overdroeg aan Borromin Capital Fund IV. Vorige jaar september nam het bedrijf reeds mechanische toeleverancier GFM over en verrijkte met deze stap het producten- en dienstenaanbod. Nick Money-Kyrle, Managing Partner bij Borromin: “De overname van Iteq vormt weer een belangrijke aanvulling op Wilvo’s serviceaanbod en verbreedt de bedrijfsactiviteiten, zowel qua competentie als klantenbestand.”

De totale Wilvo Groep zal, met de toevoeging van Iteq uitkomen op circa 380 medewerkers.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Automatische gereedschapswisselaar voor de middenklasse

22-07 De automatische gereedschapswisselaar van het nieuwe middenklasse model heeft dezelfde capaciteit als het high-end…

Columns

Afscheid

12-07 Al vrij snel kwam een buitenlandse strategische koper met een heel mooi bod. Ook…

Bedrijf en Economie

Stokvis neemt Fiduco Automatic over

07-07 De activiteiten van Fiduco worden ondergebracht bij Elsto Services en zullen voortaan onder deze…

Plaatbewerking

Wilvo robotiseert zwaar én complex zetwerk

09-06 Wilvo in Bergeijk is in de afgelopen vijf jaar verdrievoudigd in omzet. Begonnen als…

Verspanen

VOF neemt Bies draai- en freeswerk over

03-06 Kamiel Koot wordt de nieuwe directeur van de onderneming. Hij vervangt de oud-eigenaar, die…

Columns

Blijf gezond!

24-02 Zijn kantoor was helemaal in de hoek van het redelijk nieuwe statige pand aan…

Columns

Mopperen en zuchten

16-11 Ooit hadden ze aan de bar van hun stamkroeg besloten samen verder te gaan…

Verspanen

GFM heeft geen zorgen meer om koelsmeermiddelen

29-09 GFM heeft het koelsmeermiddelmanagement volledig uitbesteed. Alle CNC-machines bij de verspaner in Bergeijk zijn…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X