Iteq wordt onderdeel van Wilvo

Wilvo Holding uit Bergeijk heeft Iteq Group in Nijkerk overgenomen. De overname is onderdeel van de strategie van Wilvo om zowel organisch als via overnames te groeien.

 

Iteq in Nijkerk is een one-stop shop voor metaalplaatcomponenten

Iteq is opgericht in 1988 en gevestigd in Nijkerk. Sinds de oprichting is het bedrijf geëvolueerd in een one-stop shop voor metaalplaatcomponenten. Het aanbod reikt van prototypes tot aan grote series, waarbij het bedrijf ITEQ in kan worden ingezet voor ontwerp, engineering, productie en assemblage op gebied van onderdelen, modules en behuizing. Bij Iteq werken 70 medewerkers, die OEM klanten van verschillende industrieën bedienen, waaronder producenten van elektrische laadstations, agriculturele machines, geldautomaten en sanitair.

Hightech industrie

Wilvo werd in 1970 opgericht door A. Willems en J. Vosters en is uitgegroeid tot een gerenommeerde toeleverancier voor de hightech industrie in binnen- en buitenland. Het bedrijf is gespecialiseerd in het produceren van metalen componenten en samenstellingen, middels geautomatiseerde productiesystemen, laswerkzaamheden en (cleanroom) montage en is een preferred supplier van grote OEM-ers als ASML en Canon. Wilvo heeft een groot machinepark en twee cleanrooms, die tot de grootste van Nederland behoren en ISO 14644 gecertificeerd zijn.

Nieuwe marktsegmenten

Rob Lemmens, CEO van Wilvo: “Iteq is een bekende en succesvolle producent van plaatwerkdelen en complete samenstellingen. Met een modern machinepark en professionele aanpak beleveren zij klanten in, voor Wilvo, nieuwe marktsegmenten. Daarnaast kunnen we met Iteq Engineering bestaande en nieuwe klanten ondersteunen met ontwerp- en engineeringsopdrachten. Van de tekentafel tot geassembleerd product binnen één groep. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking met ITEQ”.

Het huidige management team van Iteq krijgt de eindverantwoording over de Iteq Group. Ondernemers Tim Kollen en Theo Tolboom van Iteq blijven op voorlopig op afstand bij de onderneming betrokken. Tolboom: “WILVO is een gerenommeerde naam in de markt en wij zijn verheugd dat met het feit dat wij onderdeel gaan uitmaken van Wilvo. De Met het aansluiting en bij deze groep creëert dit voor Iteq nieuwe mogelijkheden op het gebied van schaalvergroting, productontwikkeling en afzetmarkt.”

Tweede overname

Het is de tweede overname van Wilvo, sinds het in de lente van 2019 een meerderheidsbelang overdroeg aan Borromin Capital Fund IV. Vorige jaar september nam het bedrijf reeds mechanische toeleverancier GFM over en verrijkte met deze stap het producten- en dienstenaanbod. Nick Money-Kyrle, Managing Partner bij Borromin: “De overname van Iteq vormt weer een belangrijke aanvulling op Wilvo’s serviceaanbod en verbreedt de bedrijfsactiviteiten, zowel qua competentie als klantenbestand.”

De totale Wilvo Groep zal, met de toevoeging van Iteq uitkomen op circa 380 medewerkers.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Wilvo neemt V.d. Elsen over

27-03 De overname (de vierde na GFM in 2020, Iteq in 2021 en Van Den…

3D

Anvil haalt met overname De Valk 3D metaalprinten aan boord

09-11 De Valk is gespecialiseerd in het flexibel en snel produceren van mechanische componenten. Denk…

Columns

Zelfkennis, een sterk punt

10-10 Viktor heeft toentertijd de aandelen van zijn broer overgenomen en was direct begonnen de…

Plaatbewerking

Metaalcenter Driessen overgenomen door investeringsmaatschappij

06-09 Metaalcenter Driessen is een metaalbewerker, gespecialiseerd in enkel stuks, kleine series plaatwerk en licht…

Plaatbewerking

Hoffmann-Metalcare neemt branchegenoot Belttech over

17-06 Hoffmann-Metalcare ontwikkelt, levert, onderhoudt en repareert productielijnen met verspanende en niet-verspanende machines. Deze vinden…

Bedrijf en Economie

Nieuwe metaalgroep Acero Group neemt TMP over

16-05 Binnen de metaal- en technieksector zoekt Van Sprundel Investment Partners zowel MKB-bedrijven die aan…

Columns

Portret

27-03 Jan en zijn medeaandeelhouder, een zeer bekend politicus uit de jaren 80 en 90,…

Toeleveren

Wilvo neemt Van den Broek Precision & Tooling over

27-03 De overname (de derde na GFM in 2020 en Iteq in 2021) maakt het…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021