Iteq wordt onderdeel van Wilvo

Wilvo Holding uit Bergeijk heeft Iteq Group in Nijkerk overgenomen. De overname is onderdeel van de strategie van Wilvo om zowel organisch als via overnames te groeien.

 

Iteq in Nijkerk is een one-stop shop voor metaalplaatcomponenten

Iteq is opgericht in 1988 en gevestigd in Nijkerk. Sinds de oprichting is het bedrijf geëvolueerd in een one-stop shop voor metaalplaatcomponenten. Het aanbod reikt van prototypes tot aan grote series, waarbij het bedrijf ITEQ in kan worden ingezet voor ontwerp, engineering, productie en assemblage op gebied van onderdelen, modules en behuizing. Bij Iteq werken 70 medewerkers, die OEM klanten van verschillende industrieën bedienen, waaronder producenten van elektrische laadstations, agriculturele machines, geldautomaten en sanitair.

Hightech industrie

Wilvo werd in 1970 opgericht door A. Willems en J. Vosters en is uitgegroeid tot een gerenommeerde toeleverancier voor de hightech industrie in binnen- en buitenland. Het bedrijf is gespecialiseerd in het produceren van metalen componenten en samenstellingen, middels geautomatiseerde productiesystemen, laswerkzaamheden en (cleanroom) montage en is een preferred supplier van grote OEM-ers als ASML en Canon. Wilvo heeft een groot machinepark en twee cleanrooms, die tot de grootste van Nederland behoren en ISO 14644 gecertificeerd zijn.

Nieuwe marktsegmenten

Rob Lemmens, CEO van Wilvo: “Iteq is een bekende en succesvolle producent van plaatwerkdelen en complete samenstellingen. Met een modern machinepark en professionele aanpak beleveren zij klanten in, voor Wilvo, nieuwe marktsegmenten. Daarnaast kunnen we met Iteq Engineering bestaande en nieuwe klanten ondersteunen met ontwerp- en engineeringsopdrachten. Van de tekentafel tot geassembleerd product binnen één groep. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking met ITEQ”.

Het huidige management team van Iteq krijgt de eindverantwoording over de Iteq Group. Ondernemers Tim Kollen en Theo Tolboom van Iteq blijven op voorlopig op afstand bij de onderneming betrokken. Tolboom: “WILVO is een gerenommeerde naam in de markt en wij zijn verheugd dat met het feit dat wij onderdeel gaan uitmaken van Wilvo. De Met het aansluiting en bij deze groep creëert dit voor Iteq nieuwe mogelijkheden op het gebied van schaalvergroting, productontwikkeling en afzetmarkt.”

Tweede overname

Het is de tweede overname van Wilvo, sinds het in de lente van 2019 een meerderheidsbelang overdroeg aan Borromin Capital Fund IV. Vorige jaar september nam het bedrijf reeds mechanische toeleverancier GFM over en verrijkte met deze stap het producten- en dienstenaanbod. Nick Money-Kyrle, Managing Partner bij Borromin: “De overname van Iteq vormt weer een belangrijke aanvulling op Wilvo’s serviceaanbod en verbreedt de bedrijfsactiviteiten, zowel qua competentie als klantenbestand.”

De totale Wilvo Groep zal, met de toevoeging van Iteq uitkomen op circa 380 medewerkers.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Columns

De opvolger

17-06 Cor wilde graag op een zaterdagochtend afspreken. Op zich geen probleem maar bijzonder was…

Bedrijf en Economie

Gedwongen verkoop zorgt voor stijging aantal veilende metaalondernemers

24-05 Stijgende energie- en grondstofprijzen, de Nederlandse CO2-heffing, een nijpend personeelstekort en (mede als gevolg…

Verspanen

Dumaco verrijkt aanbod metaalbewerkingen met overname SAM Precision

01-02 SAM Precision (Smart Advanced Machining) is een specialist in het verspanen van exotische materialen…

Bedrijf en Economie

‘Wil je je bedrijf verkopen? Dan is nu het moment!’

29-01 “Met name het afgelopen half jaar is er echt veel beweging in de markt”,…

Columns

Angst

20-11 In mijn herinnering en perceptie had Gijs een gerenommeerde handelsonderneming op het gebied van…

Bedrijf en Economie

Investeerder Rivean neemt Wilvo Group over

15-11 Samen met het managementteam van Wilvo neemt Rivean de aandelen over van bestaande aandeelhouders,…

Bedrijf en Economie

Dumaco breidt uit met 8e vestiging: Ubroek precision in large machining

07-11 Ubroek, opgericht in 1965, is gespecialiseerd in precisie metaalbewerking. Als toeleverancier levert het bedrijf…

Bedrijf en Economie

Wilvo neemt ook Metalnet over

18-10 Door deze overname (de vijfde na GFM in 2020, Iteq in 2021, Van Den…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV