Jouw bouwwerken, rotsen in de branding

Althans, zolang je daar maar betrouwbare metalen onderdelen voor gebruikt. Iedere constructie die uit meerdere losse componenten bestaat moet uiteindelijk op stevigheid getoetst kunnen worden.

In jouw directe omgeving – bijvoorbeeld je tuin en binnenshuis – heb je vast wel eens iets om in elkaar te zetten. We kunnen het hier hebben over complete bouwpakketten of onderdelen van stevig metaal, duurzaam hout of onvermurwbaar kunststof die compleet op maat zijn gemaakt. Die moet je dan alleen nog maar even volgens de bouwtekeningen in elkaar zetten. En soms ontbreekt zelfs die ‘luxe’, omdat je ervoor hebt gekozen helemaal van de grond af te beginnen. Ambitieus, hoor!

Hoe het ook zij, op de kleuterschool kon je nog gewoon lijm gebruiken. Dat gaat moeilijker wanneer je eenmaal volwassen bent. Een kastje blijft niet in elkaar zitten dankzij een combinatie van plaksel en tape. Nee, jij hebt toch echt stevige materialen nodig, schroeven van het juiste type metaal. En die zijn per bouwproject weer anders.

Kun jij niet wachten om aan de slag te gaan maar heb je de juiste schroeven nog niet? Lees dan even verder! Misschien zijn onderstaande voorbeelden wel op jouw karwei van toepassing.

Vlonder

Aangezien een tegelvloer – hoe mooi ook – je telkens weer met het probleem opzadelt dat je onkruid dat tussen de voegen door schiet moet kortwieken, kun je er ook voor kiezen om een prachtige houten vlonder neer te zetten. Met drainage en een worteldoek eronder blijft je bodem stabiel en zal er niks onder kunnen groeien. Op zo’n schitterende ondergrond die je zelf sfeervol mag inrichtingen kun jij menig zomer doorbrengen!

En ja, het geheel is van hout, dat las je goed. Metaal komt er eigenlijk niet bij kijken, behalve de specifieke vlonderschroeven die je nodig hebt om de eerste en de laatste plank in de rij vast te zetten.

Picknicktafel en speeltoestel

Inderdaad, die worden meestal ook van hout gemaakt. De onderdelen waarmee je ze samenbrengt bestaan echter wel degelijk uit metaal. Dit zijn zogeheten slotbouten. Het uiteinde is bol en heeft geen inkeping om hem aan te draaien. Dat kan ook niet, want vlak eronder zit een langwerpig vierkant gedeelte dat in een opening van precies dezelfde vorm wordt geplaatst. Helemaal aan de onderzijde zit wel schroefdraad, dat wordt afgesloten met een moer. Kies uit meerdere soorten voor stevigheid maar ook om er zeker van te zijn dat deze onderdelen een mooi geheel vormen met de rest van de constructie. Het oog wil ook wat!

Eén groot goed onder mensen is privacy. Altijd al geweest, maar hoe dichter de bevolking wordt, hoe meer die wens naar afscherming toeneemt. Da’s heel normaal. Geef daarom pottenkijkers geen enkele kans door een nieuwe schutting aan te leggen. Die kan zo hoog worden als jij wilt, hoewel de gemeente hier soms restricties op kan leggen. En deze afscheiding kan bestaan uit hout, steen, metaal of kunststof. Zelfs glas of een combinatie uit meerdere van deze materialen is een mogelijkheid! Breng er wel een deur of hek in aan, mocht je tuinpad er doorheen lopen.

Overkapping

Dé manier om heerlijk te ontspannen in je tuin zonder dat je last krijgt van wisselende weersomstandigheden is de aanleg van een overkapping. Stel deze samen uit aluminium, hout of kunststof. Wordt het te zonnig of komt regen met bakken uit de hemel? Dan heb jij een schuilplek. Zeker wanneer je een bovenkant van glas hebt, of eventueel spaanplaten. Die moet je dan wel bevestigen met speciale spaanplaatschroeven. Ook hier geldt dat je een bouwpakket kunt kopen, tenzij je liever zelf een ontwerp maakt. Zolang het bouwwerk maar stevig is, naar behoren functioneert en perfect bij de rest van je tuin past!

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

3D metaalprinten van inwendig schroefdraad is mogelijk

25-05 Onderzoekers van Saxion Hogeschool hebben aangetoond dat schroefdraad – zowel horizontaal als verticaal georiënteerd…

Verspanen

Seminar inwendig schroefdraad produceren

13-03 Het produceren van inwendig schroefdraad in een werkstuk is een complexe bewerking, wat de…

Verspanen

Elektrische tapmachine Fein met omkeermechanisme

01-02 Fein heeft een nieuw model elektrische tapmachine op de markt gebracht. Deze GWP 10…

Verspanen

OSG – One type for all

15-07 OSG breidt het programma met de succesvolle A-tap verder uit. De slogan “one type…

Geen categorie

Dormer Pramet lanceert serie schroefdraadfrezen

04-05 Dormer Pramet introduceert een uitgebreid programma schroefdraadfrezen. Deze zijn geschikt voor het bewerken van…

Geen categorie

Douwes levert hoogwaardige Franse studbolts

12-06 Douwes International, leverancier van (anti-diefstal)schroeven, schroefsystemen, koppelingen en montagegereedschap, is sinds kort exclusief importeur…

Geen categorie

Programma gereedschappen Gühring voor technische groothandel

15-04 Het leek, vooral in deze zuinige tijden, een vorm van buitensporig uitpakken: je op…

Geen categorie

TechnoTool demonstreert GewindeQuick tapmachine

11-03 Tijdens de Techni-Show toont TechnoTool de GewindeQuick precisie schroefdraad tapmachine met draaimoment bewaking. De…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X