‘Kantbank programmeren hoort thuis op de werkvoorbereiding’

Terwijl programmering van de plaatwerkproducten voor laser- en ponsmachines op de werkvoorbereiding plaatsvindt, worden kantpersen in de praktijk nog aan de machine geprogrammeerd. “Nog”, zegt Ed van Leeuwen van Van Leeuwen CADCAM Systems in Utrecht.

De kantbank die de werkvoorbereider op zijn scherm in de visualisatie ziet, is volledig de kantbank die hij programmeert.

“Want eigenlijk is dat een onlogische route, omdat je de plaatuitslag pas kunt snijden wanneer duidelijk is hoe het product gekant gaat worden.” Programmering van kantpers, laser- en ponsmachines zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en horen daarom volgens Van Leeuwen op de werkvoorbereiding thuis. Hij legt uit waarom programmeren aan de kantbank onlogisch, inefficiënt en tijdrovend is.

“Het is een gegeven dat het buigverlies altijd in de plaatuitslag moet worden gecompenseerd om maatafwijkingen tijdens het zetten te voorkomen. In de praktijk komt het echter vaak voor dat de plaatuitslagen al klaar zijn, terwijl het buigprogramma nog moet worden gemaakt. De werkvoorbereiding kan dan ook niet altijd rekening hebben gehouden met buigverlies. Dankzij de kennis van de mensen aan de kantbank komt het meestal wel goed. Al kost dat vaak veel tijd aan proefzettingen. In het ergste geval moeten nieuwe plaatuitslagen worden gemaakt, worden halffabricaten afgekeurd of accepteert de klant de maatafwijking. Punt is echter dat mensen met die specialistische kennis en ervaring op kantgebied steeds schaarser worden.”

Starten vanuit 3D is al standaard

Engineers gebruiken 3D CAD systemen zoals Solidworks, Solidedge, Inventor, Spaceclaim, et cetera om hun producten volledig driedimensionaal te kunnen ontwerpen. Plaatwerkbedrijven ontvangen dus steeds vaker 3D samenstellingen direct uit deze solidmodelers ofwel via het STEP formaat. Voor het plaatwerk productieproces vormt de 3D data uit deze systemen het startpunt.

Alles programmeren op de werkvoorbereiding

Indien op de werkvoorbereiding al wordt bekeken hoe een product gekant gaat worden – met welke gereedschappen, V-opening et cetera -, dan is ook ineens een correcte plaatuitslag voor de laser goed te bepalen. Ook in offertestadium is het beter om hier al alle data duidelijk te hebben. Bij opdracht kunnen de plaatuitslagen met andere producten worden mee genest en is het programma voor de kantbank al klaar. Hiermee wordt een logische en optimale workflow bereikt wat tijdwinst oplevert en een effectiever gebruik van de kantbank.

Kantpers offline programmeren met MBend

Van Leeuwen CADCAM biedt met Metalix Mbend en AutoNest precies de juiste all-in oplossing. Eén geïntegreerd geheel in een digitale 3D omgeving waarbij de werkvoorbereiding het hele proces in de hand heeft. Metalix is machine-onafhankelijke software voor zowel het hele plaatwerkproces als buislasersnijden. “Met Metalix MBend kun je buigprogramma’s offline programmeren, uitgaande van 2D en 3D werkstuktekeningen”, zegt Ed van Leeuwen. Mbend importeert de 3D tekeningen en analyseert het product (materiaalsoort, dikte), selecteert het bovenmes en de juiste V-opening, hoe de stations moeten worden opgebouwd, bepaalt de buigvolgorde en welke uitslag nodig is.

Met Metalix MBend kunnen buigprogramma’s offline worden geprogrammeerd, uitgaande van 2D en 3D werkstuktekeningen.

Met Metalix MBend kunnen buigprogramma’s offline worden geprogrammeerd, uitgaande van 2D en 3D werkstuktekeningen.

 

Dat gaat allemaal automatisch. Maar er zijn vaak talloze mogelijkheden om een product te realiseren en daarin willen de meeste plaatbewerkers kunnen sturen. Dat kan allemaal in de software worden aangegeven. Alle specs van de kantbank en gereedschappen (de meeste gereedschappen van Wila, Amada, Rolleri, UKB, et cetera) zijn voorhanden. De kantbank die de werkvoorbereider op zijn scherm in de visualisatie ziet, is volledig de kantbank die hij programmeert.

Eén geïntegreerd systeem

“Metalix biedt een suite van oplossingen (snijden, ponsen en buigen programmeren) die in één geïntegreerd systeem het gehele plaatwerkproces beheert. In de praktijk betekent dat veel minder proefzettingen en ander tijdverlies bij de kantbank, minder afkeur en een aanzienlijke kostenbesparing waarmee de programmering van het hele plaatwerkproces naar een hoger niveau is getild”, besluit Ed van Leeuwen.

 

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Morris Solutions stapt in kantbank-automatisering

07-11 Eigenaar Morris Giaccone van Morris Solutions in Joure merkt bij zijn klanten een enorme…

Plaatbewerking

Besten Machines present met lasers, kantbank en schaar

05-10 De twee Senfeng fiberlasers zijn gloednieuw en hebben een aantal belangrijke verbeteringen. Een van…

MetaalNieuws Extra IM

Efficiënter werken door middel van buislasersnijden

04-10 Deze techniek biedt tal van voordelen en kan bijdragen aan een efficiëntere manier van…

Plaatbewerking

BLM Group presenteert Lasertube LT12

27-09 Dit is een installatie voor het lasersnijden van buizen en metalen profielen met diameters…

Automatisering

YouTube-beroemdheid opnieuw ontworpen

13-09 De helm was een demonstratie van de expertise van de Japanse toeleverancier in het…

Plaatbewerking

Kantbanken van Blom Opmeer zijn weer helemaal top

19-07 Blom Opmeer realiseert met professionele apparatuur en efficiënte werkprocessen vele projecten voor opdrachtgevers door…

Automatisering

Open Mind pakt uit met hyperMILL op EMO

17-07 De Duitse CAD/CAM-ontwikkelaar is zich bewust van het enorme belang van ’s werelds toonaangevende…

Verspanen

Goed voorbereid op de toekomst met CAD/CAM-automatisering

26-06 Maakbedrijven die op zoek zijn naar manieren om hun CAM-programmering efficiënter te maken, zouden…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?