Kasto produceert opslagcassettes direct bij de klant

0
26

De Duitse specialist in opslagtechniek Kasto breidt zijn service bij de bouw van nieuwe installaties uit: voor zijn automatische langgoedopslagsysteem Unicompact wordt een mobiele cassetteproductie ter plekke aangeboden.

Gerobotiseerde processen zorgen daarbij voor een constant hoge en gecertificeerde kwaliteit. De gebruikers van de opslagsystemen profiteren van lagere transportkosten en ook uit milieu-oogpunt levert de productie direct bij de klant voordelen op.

Duizenden cassettes
Automatische opslagsystemen voor langgoed omvatten vaak enkele duizenden cassettes. Het afleveren van de afgelaste cassettes per vrachtauto gaat gepaard met hoge vrachtkosten en een flinke CO2-uitstoot. Daar past Kasto nu een mouw aan. Alles wat het bedrijf nodig heeft om de cassettes ter plekke in elkaar te lassen is een flinke ruimte bij het magazijn van de klant, 400 Volt stroom en een halkraan. De automatische lasinstallatie wordt per container aangeleverd en is normaal gesproken binnen twee weken gebruiksklaar. Ze last uit voorbereid ruw materiaal de kant-en-klare cassettes en voorziet deze van een olielaag, die beschermt tegen corrosie. Beide processen worden uitgevoerd met robots.

Voor de klant levert dit interessante kostenvoordelen op. Hij betaalt minder voor het transport maar kan ook zelf voor de benodigde materialen zorgen en daarmee extra sparen. Personeel om de cassettes in het opslagsysteem te plaatsen is niet nodig. Dat doet Kasto volautomatisch, waarna de cassettes direct kunnen worden gebruikt. Zo kan de installatie al tijdens de productie van de cassettes worden gebruikt. Een van de eerste gebruikers van het nieuwe concept was de staalhandelaar Vereinigte Baustoff- und Eisen (VBE) in Heidelberg. Daar is een Unicompact opslagsysteem met ongeveer 2700 cassettes geplaatst. Deze zijn allemaal ter plekke gelast met het mobiele productiesysteem. Kasto wordt in Nederland vertegenwoordigd door Van Hoorn Machining in Veldhoven.