CNC-machines automatisch en efficiënt beladen

Met de nieuwe Unitower cnc van zaag- en opslagspecialist Kasto kunnen verspaners hun hun CNC-bewerkingscentra volautomatisch bevoorraden en hebben ze maar een kleine hoeveelheid ruimte nodig.

De Unitower cnc van Kasto rust CNC-bewerkingscentra automatisch en ruimtebesparend uit.

Het nieuwe opslagsysteem biedt gebruikers die hun CNC-bewerkingscentra automatisch willen beladen een groot productiviteitsvoordeel: het voorziet de machines continu van kant-en-klare pallets, die de medewerkers parallel met opspanningen en werkstukken op afzonderlijke werkstations kunnen voorbereiden. De operator kan de opslagtoren parallel aan de productietijd voeden tijdens de looptijd van de machine. Er is geen dure stilstand nodig en onbemand gebruik van het hele systeem, inclusief de kapitaalintensieve bewerkingscentra, is ook mogelijk, bijvoorbeeld ’s nachts, aangezien ze zijn ontworpen voor continu gebruik.

Bedrijven kunnen meerdere bewerkingsmachines – ongeacht de fabrikant – aansluiten op een torenmagazijn. De Unitower cnc kan via schuifunits en rollenbanen volautomatisch worden aangesloten op meerdere opstellings- en machinetransferstations. De stapelkraan (SRM) brengt de machinepallet uitgerust met de opspanning en werkstukken over naar een transferwagen.

Hierdoor komen ze automatisch op de door de controller opgegeven plaats. Gedeeltelijke en afgewerkte pallets met armaturen en werkstukken kunnen ook tijdelijk of op dezelfde manier opnieuw worden opgeslagen.

Met systeemhoogtes tot 20 meter biedt het torenmagazijn maximale opslagruimte op een minimale oppervlakte. De Unitower cnc is geschikt voor laden met machinepallets tot 3.000 mm lang en 1.500 mm breed. Afhankelijk van de grootte van de lading kunnen er één of twee machinepallets op worden opgeslagen.

Dit wordt mogelijk gemaakt door het praktische nulpuntspansysteem, waarmee gebruikers de laadhoogte tot maximaal 1.700 mm vrij kunnen kiezen en zo de ruimte optimaal kunnen benutten. Met een laadvermogen van vijf ton per opbergvak is er ook ruimte voor zware werkstukken. De pallets worden behandeld door een stapelkraan met lastbalk. In vergelijking met paternostersystemen heeft dit het voordeel dat niet het hele magazijn hoeft te worden verplaatst, maar alleen de betreffende cassette. Dit zorgt voor snelle toegangstijden en bespaart energie – ook dankzij efficiënte aandrijvingen.

Eenvoudige bediening

Het beheer van de Unitower cnc wordt verzorgd door Kasto’s eigen magazijnbeheer- en productiecontrolesoftware KASTOlogic. Het zorgt ervoor dat de benodigde werkstukken op ordergerelateerde basis op de bijbehorende CNC-machine worden geleverd, controleert de beschikbaarheid van alle benodigde NC-programma’s en -tools, bewaakt productieprocessen, berekent voltooiingsdata en coördineert de ordervolgorde op een tijdgeoptimaliseerde manier. Storingen kunnen snel en eenvoudig worden verholpen via onderhoud op afstand – dit zorgt voor een betrouwbare werking van het hele systeem.

Bij de ontwikkeling van de Unitower cnc heeft Kasto gebruik gemaakt van ervaring uit de eigen productie. Dit maakt het torenmagazijn tot een praktijkgerichte en toekomstbestendige automatiseringsoplossing voor productiebedrijven uit alle branches.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Zagen, zagen en nog eens zagen

22-05 Tijdens het open huis in hun nieuwe bedrijfspand hebben de medewerkers van Van Hoorn…

Verspanen

Van Hoorn Machining heeft alle redenen voor een open huis

24-04 Maar eigenlijk gaat het niet eens zo zeer om die machinedemonstraties. “We zien dit…

MetavakNieuws

‘Klanten pakken door op automatisering zaagproces’

28-09 Van Hoorn Machining was op de vorige locatie – eveneens in Veldhoven – volledig…

Verspanen

Van Hoorn Machining zet grote stap vooruit

08-02 “Ons huidige pand is door de groei in de afgelopen jaren echt veel te…

Verspanen

Familiegevoel en servicegerichtheid blijven de basis

08-06 Van Hoorn Machining in Veldhoven is 25 jaar na de oprichting nog altijd een…

Plaatbewerking

Licht wijst de weg

23-12 Kasto’s torenmagazijn Unitower voor de opslag van langgoed en plaatmateriaal kan voortaan uitgerust worden…

Plaatbewerking

Volautomatisch van magazijn naar machine

29-10 Op de Blechexpo demonstreert Kasto Maschinenbau oplossingen voor de opslag en behandeling van plaatmetaal…

Verspanen

Kasto-hoek met digitale oplossingen

26-08 Kasto richt op zijn stand een speciale ‘Smart Solutions Corner’ in. Hier presenteert de…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV