Kawasaki gaat met grote kantbank LVD panelen voor vliegtuigen buigen

0

LVD heeft een megaorder van het Japanse technologiebedrijf Kawasaki Heavy Industries binnengehaald, namelijk een afkantpers uitgerust met de unieke Synchro-Form-technologie voor het buigen van zeer grote profielen.

De bestelling van Kawasaki Heavy Industries betreft een op maat gemaakte Synchro-Form afkantpers met een perskracht van 1000 ton en speciale gereedschappen voor het maken van grote panelen voor de romp van commerciële vliegtuigen. Dankzij de kantpers wordt het vorm geven aan deze enorme onderdelen een stuk eenvoudiger. Het systeem handhaaft de hoekconsistentie en het gewenste geometrische profiel en maakt automatische in-proces controle bij het manipuleren, positioneren en meervoudig buigen van grote stukken mogelijk.

Vliegtuigen
Het Japanse Kawasaki is een belangrijke partner voor de productie van de Boeing 777X, de opvolger van Boeing’s succesvolle 777-toestel. De 777X wordt een groot en zeer efficiënt tweemotorig vliegtuig. De Synchro-Form afkantpers van LVD beantwoordt aan de strengste tolerantievoorwaarden opgelegd door Kawasaki Heavy Industries en aan de noodzaak van volledige automatisering. De opdracht is naar LVD gegaan, nadat het bedrijf voldeed aan verschillende proeven met buigen en strikte nauwkeurigheidsmetingen.

LVD Synchro-Form
De Synchro-Form afkantpers die Kawasaki heeft besteld heeft een perskracht van 1000 ton.

Euroblech
De Synchro-Form afkantpers zal geproduceerd worden in de World Class Manufacturing productie-eenheid in het hoofdkantoor in het Belgische Gullegem. Synchro-Form werd tijdens de laatste Euroblech nog uitgeroepen tot het meest innovatieve product in de categorie metaalomvorming.