Ketensamenwerking verduurzaamt PV-sector

De montagesystemen voor zonnepanelen van Van der Valk Solar Systems worden dit jaar een stuk duurzamer geproduceerd door samenwerking met ketenpartners KS Systems, KS Service Center en ArcelorMittal.

KS Service Center ziet de ketensamenwerking met Van der Valk Solar Systems als het begin van een trend om echt impactvol te verduurzamen.

KS Systems ontwikkelt en produceert profielen voor montagesystemen van Van der Valk. KS Service Center verwerkt op haar beurt het aangeleverde Magnelis bandstaal van ArcelorMittal met XCarb certificaten. Daarnaast wordt het staal in de fabriek van KS Systems en KS Service Center verwerkt met machines die op 100% groene stroom draaien. Ook het transport van het staal gebeurt waar mogelijk met elektrisch transport. De duurzame ketensamenwerking en de keuze voor duurzaam geproduceerd staal is een primeur in de Europese PV-markt.

KS Service Center ziet de ketensamenwerking met Van der Valk als het begin van een trend. Managing Director Corné Rottier: “Als bedrijven écht impactvol willen verduurzamen is integrale ketensamenwerking de weg om te gaan. Samen kunnen we CO2-uitstoot drastisch terugdringen en ik ben blij dat we met deze samenwerking met Van der Valk dit kunnen laten zien.”

Van der Valk Solar Systems kiest voor duurzaam geproduceerd staal om zonnepaneelmontagesystemen met een minimale CO2-voetafdruk op de markt te brengen. Milieumanager Paul van der Meer benadrukt: “We willen toonaangevend zijn op het gebied van duurzaamheid, daarom hebben we duurzaam geproduceerd Magnelis staal van KS Service Center gekozen als de volgende stap in onze duurzame reis.”

Dit wordt geleverd met XCarb certificaten van ArcelorMittal. Hierin staat de CO2 besparing geregistreerd, zodat zij kunnen worden gebruikt om deze reductie in de Scope 3 emissies te rapporteren. Met de ketensamenwerking willen KS Service Center en Van der Valk Solar Systems een CO2 reductie van 82,2% bewerkstelligen.

Met een gedeelde toewijding aan duurzaamheid, streeft KS Service Center samen met KS Systems naar het aanjagen van verduurzaming in de staalverwerkende industrie. Dit doen zij onder meer door duurzaam geproduceerd staal Magnelis te leveren. In 2024 wordt het assortiment duurzaam geproduceerd staal verder uitgebreid, waardoor klanten uit een breder scala aan duurzame staaloplossingen kunnen kiezen.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

KS Service Center ontvangt eerste 120 ton duurzaam staal

30-10 Het duurzame staal is geleverd door ArcelorMittal en wordt door KS Service Center verder…

Materialen

KS levert nieuwe staalsoort Magnelis ZM800

12-12 De nieuwe staalsoort is zeer kostenefficiënt. Het is een aanzienlijk goedkoper alternatief voor traditioneel…

Geen categorie

FDP-bijeenkomst over slimme ketensamenwerking bij MCB

30-07 In de keten van metaal plaat en buis nemen de kwaliteitseisen steeds verder toe.…

Geen categorie

Van Leeuwen viert jubileum met symposium over innovatie

14-11 De Van Leeuwen Buizen Groep organiseerde op 11 november in het kader van haar…

Geen categorie

Veelbelovende inzendingen voor ESEF Awards 2014

04-12 Dat de Nederlandse maakindustrie weer voorzichtig positief is, bleek tijdens de jurering van de…

Geen categorie

Workshop bij Contour uitgesteld

25-11 De workshop ‘Innovatie door samenwerking’ die aanstaande donderdag 28 november zou worden gehouden bij…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV