KS levert nieuwe staalsoort Magnelis ZM800

Na uitgebreide testproducties wordt de nieuwe Zink Magnesium staalsoort Magnelis ZM800 voor het eerst in serieproductie uitgeleverd. Volgens KS Service Center is dit goed nieuws voor staalverwerkende bedrijven die constructies installeren in agressieve omgevingen.

Het ZM800 staal wordt door KS Service Center verwerkt tot bandstaal waarmee ketenpartners onder andere profielen kunnen produceren.

De nieuwe staalsoort is zeer kostenefficiënt. Het is een aanzienlijk goedkoper alternatief voor traditioneel aluminium én het biedt de klant tot 25 jaar garantie tegen corrosie. Als klap op de vuurpijl wordt ZM800 met minder uitstoot van broeikasgassen geproduceerd.

Garantie tot 25 jaar tegen corrosie

De nieuwe staalsoort mag door KS Service Center als eerste leverancier ter wereld worden verwerkt en geleverd. Corné Rottier, General Manager, is er trots op: “Dit is een staalsoort die onze klanten op meerdere fronten ontzorgt. Door de garantie tot 25 jaar tegen corrosie kunnen zij financiers meer zekerheid bieden op hun projecten. Hierdoor zijn banken eerder bereid tot het verstrekken van een lening aan investeerders. Daarnaast zorgt de levensduur van dit staal ervoor dat de onderhoudskosten van constructies met dit staal substantieel lager zijn. Bovendien is een ZM800 product minder milieubelastend dan een toepassing die achteraf stukverzinkt wordt.” Het ZM800 staal wordt door KS Service Center verwerkt tot bandstaal waarmee ketenpartners onder andere profielen kunnen produceren.

Eigenschappen en toepassingen

Magnelis ZM800 heeft een zink aluminium magnesium coating van maar liefst 800 gram per m2 voor het totaal van beide zijden. Dit betekent een dikte van 65 µm per zijde. Een zink aluminium magnesium laag van 800 gram is volgens de staalproducent uniek in de wereld van zink magnesium coatings. De dikst bekende zinklaag tot nu toe is 620 gram per m2. ZM800 is minstens even corrosie-werend als stukverzinkt (naverzinkt) en een goed alternatief voor aluminium.

Deze eigenschappen maken ZM800 aantrekkelijk voor toepassingen in agressieve omgevingen, zowel in kostenbesparing als in verwerking. Traditioneel worden rampalen of toepassingen op water achteraf stukverzinkt. Dit is bewerkelijk en tegenwoordig vanwege de energieprijzen erg kostbaar. Staal met een zinkcoating kan direct worden toegepast. Dit maakt ZM800 de ideale staalsoort voor de productie van hekwerken, montagesystemen van zonnepanelen en constructies op zee.

Magnelis ZM800 is een product van ArcelorMittal en wordt vanaf december 2022 geleverd door KS Service Center.

 

 

 

 

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen