‘Klanten pakken door op automatisering zaagproces’

Van Hoorn Machining heeft afgelopen zomer een gloednieuw bedrijfspand in Veldhoven betrokken. Dit biedt niet alleen twee keer zo veel ruimte, maar ook een veel betere uitstraling. Een uitstraling die past bij de leverancier van de hoogwaardige zaagmachines en opslagsystemen van Kasto. “Hier kunnen we gaan groeien”, zegt directeur Ronnie Bons.

Ronnie Bons van Van Hoorn Machining: “METAVAK is altijd succesvol voor ons. We verkopen daar ieder jaar wel enkele machines.”

Van Hoorn Machining was op de vorige locatie – eveneens in Veldhoven – volledig uit haar jasje gegroeid. Het bedrijf staat al meer dan 25 jaar bekend als een zaag- en opslagspecialist en heeft in die periode een enorme ontwikkeling door gemaakt. Met als basis het importeurschap van Kasto, een Duitse topfabrikant van zaagmachines voor metaalbewerking en opslagsystemen voor plaatmateriaal en langgoed. Maar Van Hoorn heeft ook de zaagmachines van Mössner en Robimax, de Wikus zaagbanden en de Flamme beugelzagen in het pakket. Tel daarbij op de rollenbanen en de meetsystemen en de kennis en ervaring van de medewerkers, en Van Hoorn kan voor elke zaagvraagstuk een oplossing bieden.

Alle ruimte

De organisatie is een stuk groter geworden en kon op de oude locatie niet meer uit de voeten. Het overvolle magazijn fungeerde tegelijk als showroom en in de kantoorruimten was het behelpen. Hoe anders is dat nu. Van Hoorn Machining beschikt nu over een industrieel en modern ingerichte ruimte met goede kantoorruimten voor alle medewerkers, een ruime spreekkamer en een kantine. In het magazijn is een verdiepingsvloer aangebracht voor de opslag van de gereedschappen, waardoor er op de begane grond alle ruimte is voor een showroom. “We hebben nu alle mogelijkheden om klanten te kunnen ontvangen, testen te kunnen doen en bijvoorbeeld zaagtrainingen te kunnen geven”, zegt Ronnie Bons. Ook het organiseren van een open huis is nu mogelijk. Van Hoorn hoopt dat eind dit jaar nog te kunnen houden, ter gelegenheid van de ingebruikname van de nieuwe huisvesting.

Blij met vakbeurzen

Bons is blij dat er eindelijk weer beurzen zijn. Van Hoorn was in september exposant op achtereenvolgens Machineering in Brussel en De Nederlandse Metaaldagen in Den Bosch. Van 5-7 oktober staat de zaag- en opslagspecialist weer op METAVAK in Gorinchem. Daar is het bedrijf al vele jaren vaste exposant. “METAVAK is altijd succesvol voor ons. We verkopen daar ieder jaar wel enkele machines.”

De markt is volgens Bons goed: “Eigenlijk hebben we zakelijk gezien geen last van corona gehad. Direct na de uitbraak waren klanten voorzichtig en trapten ze op de rem qua investeringen. Maar sinds oktober vorig jaar is het echt een stuk drukker geworden, waardoor we gewoon een goed jaar hebben gehad. Ook dit jaar is goed. We weten nu al dat we de omzet die we verwachtten gaan halen en dan moet het effect van de beurzen nog komen.”

Automatisering zaagproces

Eigenlijk lopen alle zaagmachines wel goed, maar Bons merkt vooral dat steeds meer klanten gaan voor een machine in combinatie met automatiseren. “Ze willen bijvoorbeeld een besturing die is te koppelen aan hun ERP-systeem. Of ze willen een machine waarop ze in de nabije toekomst een uitbreiding kunnen doen. Deze vraag was er al wel enige tijd, maar men schrok vaak terug voor het prijskaartje. Nu lijkt men door te gaan pakken.”

Van Hoorn Machining zal op METAVAK in ieder geval een KASTOmicut bandzaag voor versteksnedes en een zaagmachine uit de KASTOwin-serie demonstreren. De KASTOwin blijft volgens Ronnie Bons een hardloper. Deze volautomatische bandzaag met royale standaarduitrusting is een echte allrounder en beschikbaar met verschillende zaagbereiken. Hij is geschikt voor een brede reeks toepassingen, van de machine en gereedschappenproductie tot de staalhandel, automotive en aerospace engineering sectoren.

Van Hoorn Machining
Stand C112

Voor gratis toegangstickets METAVAK Gorinchem kun u zich hier AANMELDEN met gebruik van code 2156

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Topfinish maakt polijsten, ontbramen en reinigen tastbaar

13-10 Tijdens de beurs presenteerde de specialist het finishen van lasergesneden sleutelhangers. Bezoekers konden hiermee…

MetavakNieuws

METAVAK erg positief verlopen voor zowel exposanten als bezoekers

11-10 “Het sentiment was bij zowel bezoekers als exposanten erg positief. Na een jaar noodgedwongen…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Dormatec creëert stabiel proces met randapparatuur

03-10 Om meer output te genereren op dezelfde hoeveelheid vierkante meters, investeren maakbedrijven in allerlei…

MetavakNieuws

Krachtige, alles-in-één software voor metaalbedrijven

01-10 ECI is ontstaan vanuit de samenwerking tussen gerenommeerde softwareleveranciers van de producten Bemet (voorheen…

MetavakNieuws

Topfinish – 30 jaar finishing

01-10 De afmetingen van de machines vormen een leuke uitdaging voor Topfinish, en ook voor…

MetavakNieuws

Drie-assige Doosan SVM 4100 maakt debuut op METAVAK

01-10 De Doosan SVM 4100 is geoptimaliseerd voor lichte bewerkingen en biedt een hoge productiviteit…

MetavakNieuws

Slim leren, slim produceren en slim verdienen

01-10 Het is voor het eerst dat de vakbeurs METAVAK de handen ineen slaat met…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X