Konecranes lanceert slimme, met internet verbonden kraan

Konecranes heeft zijn X-serie industriële kraan gelanceerd, de opvolger van het CXT-model met een nieuw compact ontwerp en veilige, betrouwbare technologie die zich kan aanpassen aan de behoeften van de klant.

De X-serie onderscheidt zich niet alleen door zijn slanke, state-of-the-art elektrische architectuur, maar ook door zijn connectiviteit.

De X-serie onderscheidt zich niet alleen door zijn slanke, state-of-the-art elektrische architectuur, maar ook door zijn connectiviteit. Ontworpen om veilig, compact en betrouwbaar te zijn, kan het flexibel worden aangepast aan toekomstige eisen van de klant. Dit aanpassingsvermogen wordt mogelijk gemaakt door slimme, verbonden componenten, waardoor naadloze software-upgrades ‘over-the-air’ mogelijk zijn.

Klanten hebben de mogelijkheid om de kraan in eerste instantie aan te schaffen en eenvoudig te upgraden naar extra Smart Features, waardoor functionaliteiten naadloos kunnen worden geïntegreerd naarmate de bedrijfsbehoeften evolueren. Bovendien kunnen probleemoplossing en software-updates gemakkelijk vanaf vloerniveau worden uitgevoerd, waardoor potentiële downtime tot een minimum wordt beperkt.

Met een focus op gebruiksvriendelijk ontwerp, is de kraan voorzien van een nieuwe ergonomische CANMAN-radio met een geïntegreerd display, die machinisten bewegingsvrijheid en essentiële informatie binnen handbereik biedt, terwijl hij ook traploze bediening biedt voor veiligere en nauwkeurigere hijservaringen.
De Konecranes X-serie is uitgerust met TRUCONNECT Remote Monitoring en biedt essentiële inzichten in het gebruik en de werking van de kraan. Deze gegevens, gecombineerd met onderhoudsinformatie, stellen bedrijven in staat om weloverwogen beslissingen te nemen met betrekking tot onderhoudsschema’s, veiligheids- en productiviteitsverbeteringen.

Takel

Wat de kraan uit de X-serie verder onderscheidt, is het nieuwe Konecranes S-serie takel met lage inbouwhoogte. Deze compacte takel heeft uitstekende aanrijmaten en traploos hijsen met een lastafhankelijke hijsmotor, waardoor de gebruikerservaring wordt verbeterd en de cyclustijden worden verkort. Het gebruik van sterk, lichtgewicht, duurzaam synthetisch hijskabel verbetert de veiligheid en het gebruik in vergelijking met staalkabel.

Konecranes neemt nu bestellingen voor de kraan aan en verwacht dat de eerste leveringen in Q4 2024 zullen beginnen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Tags

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV