Koning bij viering 100 jaar Staal in de IJmond

0

Op donderdag 20 september zal Koning Willem Alexander aanwezig zijn bij de viering ‘100 jaar Staal in de IJmond’ van staalbedrijf Tata Steel in IJmuiden. Het bedrijf produceert, bewerkt en distribueert hoogwaardig staal voor verschillende toepassingen. Het staalbedrijf is op 20 september 1918 opgericht als Koninklijke Nederlandse Hoogovens en Staalfabrieken NV.

Tata Steel beschikt over een groot researchcentrum in IJmuiden. Dit Innovation Centre richt zich op proces- en productresearch en doet onderzoek naar toepassingen in onder meer de automobielindustrie, de verpakkingssector en de bouw- en constructiesector. Het bedrijf biedt in Nederland werk aan ruim 10.000 personen en produceert jaarlijks zo’n zeven miljoen ton staal.

Tata Steel heeft als doel gesteld om op een zo duurzaam mogelijke manier te produceren, met een zo laag mogelijke CO2-uitstoot. Doordat producten van staal een lange levensduur hebben en uiteindelijk worden gerecycled, worden grondstoffen en energie efficiënt gebruikt. Koning Willem Alexander opent het jubileumjaar waarin verschillende evenementen worden georganiseerd, zoals een burendag, een dag voor gepensioneerden en een feest voor de medewerkers.