Koning opent eeuwfeest staalbedrijf in de IJmond

7

Koning Willem-Alexander bezocht onlangs Tata Steel om de viering van het 100-jarig bestaan van het staalbedrijf in de IJmond te openen.

De Koning deed dat door in de grote tent op het festivalterrein het boek open te slaan waarin 100 verhalen van medewerkers, omwonenden, klanten en leveranciers zijn opgetekend. Voorafgaand daaraan bracht de Koning een bezoek aan het Innovation Centre op het terrein, waar hij in het R&D laboratorium uitleg kreeg over de manier waarop onderzoekers speciale staalsoorten ontwikkelen voor toepassing in auto’s. Het gaat daarbij om staal dat heel sterk is en zo zorgt voor maximale veiligheid van inzittenden. Door de hoge sterkte van het staal worden auto’s tegelijkertijd lichter en dus zuiniger. Na de openingshandeling ging de Koning in gesprek met een aantal medewerkers en omwonenden van het staalbedrijf die hebben meegewerkt aan de 100 persoonlijke verhalen.

Het 100-jarig jubileum van het staalbedrijf in IJmuiden is groots gevierd. Op het speciale festivalterrein werden tot en met 5 oktober twaalf grote evenementen georganiseerd voor medewerkers, gepensioneerden, relaties, omwonenden, klanten en leveranciers.

Koning Tata_1134
De koning in het Innovation Centre .

 

Facebook Comments