Kooiladders bieden een veilige vluchtroute

0

Ben jij van plan om een kooiladder voor jouw fabriek, kantoor of bedrijfsloods aan te schaffen? Gefeliciteerd, want dan maak je een prima keuze. Een keuze voor optimale veiligheid in en rond jouw bedrijfspand. Kooiladders zorgen voor een veilige toegangsweg tot gebouwen, maar bieden ook een betrouwbare en veilige escape-route mocht er onverhoopt iets misgaan in jouw pand, zoals een brand of ongeluk.

Wettelijke verplichting bij hoogten vanaf 3 meter
Bij bepaalde gebouwhoogten zijn kooiladders verplicht. Wanneer de klimhoogte meer dan 3 meter is, moet er op een gebouw, loods of kantoorpand een kooiladder aangebracht zijn. Een kooiladder aanschaffen is dan noodzakelijk. Wanneer het om grotere gebouwen gaat en er sprake is van 10 meter hoogteverschil, moet er om de (maximaal) zes meter een rustbordes geplaatst worden.

Kooiladders zijn ideale toegangstrappen
Ladders met een kooi zijn niet alleen perfect als ontsnappingsroute bij calamiteiten, maar ook handig als toegangsroute naar het pand of het dak. Stel dat er door dakwerkers reparaties of onderhoud uitgevoerd moet worden, dan komen ze eenvoudig het dak op. Maar dit geldt ook voor gevelwerkers, schoonmakers of schoorsteenvegers. Kooiladders zijn dan ook ideale toegangstrappen voor een gebouw. Verder kunnen kooiladders goed gebruikt worden om snel op een bepaalde locatie in een grote fabriek te komen. Je hoeft dan niet een complete loods of een magazijn door te lopen, maar kiest voor de snellere route via de kooiladder. Een ander voordeel van een kooiladder aanschaffen is het signaal dat je als bedrijf richting je personeel en richting klanten en passanten afgeeft: wij zijn een onderneming die de veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Kooiladders aan de gevel(s) van jouw pand vergroten het gevoel van veiligheid dus op brede schaal en laten zien dat veiligheid uitermate serieus wordt genomen.

Kooiladders zijn een duurzame keuze
Kooiladders zijn er in allerlei soorten en maten. Buiten kijf staat, welke type kooiladder je ook laat monteren, dat je als ondernemer een duurzame keuze maakt met het plaatsen van een kooiladder. Kooiladders van staal/aluminium gaan lang mee en zijn altijd recyclebaar.