Kosten besparen met nieuwe Phantom wisselplaatboren

De nieuwe Phantom wisselplaatboor met Morse Conus opname biedt naast de gangbare voordelen de mogelijkheid van koeling door het gereedschap; zelfs als deze optie niet op de machine zit.

De Phantom wisselplaatboor is verkrijgbaar in lengtes van 3xD tot en met 8xD, in de diameters 13 tot en met 65 mm.

Voor grotere gaten betekent duidelijk sneller boren. Dat is niet de enige manier waarop staalconstructiebedrijven met de wisselplaatboor geld kunnen besparen.

Snel nieuwe snijkanten

Als de snijkanten van een HSS boor versleten zijn, moet de operator de boor verwisselen. Dit betekent de lengte van het gereedschap opnieuw instellen én de oude boor naar een slijperij sturen voor naslijpen. Met de nieuwe generatie Phantom wisselplaatboren, zijn deze stappen niet langer nodig. In plaats van kostbare HSS boren op voorraad te houden, hoeft men slechts een kleine voorraad wisselplaatboren en boorwisselplaten aan te houden; binnen enkele seconden is de wisselplaatboor voorzien van nieuwe snijkanten en loopt de productie door zonder extra instelhandelingen. Een wisselplaatboor blijft immers altijd op de juiste lengte. De operator hoeft slechts twee Torx schroefjes los en weer vast te draaien om het werk te hervatten.

Sneller dan HSS boor

De Phantom wisselplaatboor boort sneller dan een HSS boor, blijkt uit testen in het eigen Test &Training Center van Van Ommen in Beekbergen, de producent van de Phantom gereedschappen. De Phantom boorwisselplaat UNI HM AlCrN bleek twee keer sneller te zijn dan een HSS boor. Door de inzet van hardmetaal en geavanceerde geometrie, kan men de snijsnelheid opvoeren wat tot een kortere cyclustijd leidt. De lagere snijkrachten zijn te danken aan de positieve geometrie van de wisselplaat. Hierdoor wordt er minder koppel van de machine gevraagd. Ook zorgen de positieve geometrie en de spaanbrekers in de wisselplaat voor kleine spanen die eenvoudiger af te voeren zijn.

Koeling door het gereedschap

Dankzij de optionele koelmiddelring, kan men met interne koeling werken; zelfs als deze optie niet op de boormachine zit. Koeling door het gereedschap zorgt voor een betere spaanafvoer en maakt een hogere snijsnelheid mogelijk; dit is met name bij diepere gaten een voordeel.
De Phantom wisselplaatboor is verkrijgbaar in lengtes van 3xD tot en met 8xD, in de diameters 13 tot en met 65 mm. Phantom levert de wisselplaten standaard met een aluminium chroom nitride coating voor universeel gebruik en lange standtijden.

Kostenbesparing op lange termijn

Hoewel de initiële start met wisselplaatboren een extra investering in houders vergt, levert dit op termijn een besparing op. Het gebruik van meerdere diameters per houder, kortere wisseltijden, het ontbreken van insteltijden en hogere productiviteit, zorgen voor lagere operationele kosten. Phantom levert deze wisselplaten direct uit voorraad.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

‘Groeien met gereedschappen en plezier’

02-02 De benoeming van de ervaren Lenting sluit aan op de nieuwe strategie van Van…

Verspanen

Phantom vervangt DIN-normen voor iconen

28-11 Dankzij deze iconen kunnen verspaners zonder rekentabel in één oogopslag zien welke gereedschapspen geschikt…

MetaalNieuws Extra IM

De nieuwe generatie vari verzinkboren: 30% sneller

30-03 Als praktische ontwikkelaar van producten in de verspaning, zijn de vari verzinkboren aan het…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Phantom HP2 is de nieuwe alleskunner

27-09 De Nederlandse fabrikant van de Phantom gereedschappen heeft de afgelopen tijd enkele vernieuwingen doorgevoerd,…

TechniShow-Esef 2018

Phantom bouwt kennisplatform voor de verspaning

21-03 Het Nederlandse merk premium verspaningsgereedschappen Phantom geeft bezoekers van de TechniShow een sneak preview…

TechniShow-Esef 2018

Phantom lanceert complete lijn premium gereedschapshouders

19-03 Phantom introduceert op de TechniShow de nieuwe lijn premium gereedschapshouders, zowel voor roterende als…

Verspanen

Van Ommen (65) ziet succes Phantom gereedschappen groeien

10-07 Gereedschappenleverancier Van Ommen viert dit jaar het 65-jarig bestaan. Het familiebedrijf boekt vooral succes…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?