‘Groeien met gereedschappen en plezier’

Van Ommen heeft Frans Lenting benoemd tot commercieel directeur. Hij gaat samen met het team de nieuwe groeistrategie van de verspaningsspecialist voor technische groothandels handen en voeten geven.

Frans Lenting geeft de nieuwe groeistrategie van Van Ommen handen en voeten.

De benoeming van de ervaren Lenting sluit aan op de nieuwe strategie van Van Ommen, de internationaal opererende leverancier van gereedschappen en opspanmiddelen voor de verspanende industrie. Hierin hebben de klanten, de dealers en key-accounts, evenals de eindgebruikers van de gereedschappen een nog belangrijkere plek gekregen. “Mijn benoeming is de bevestiging dat we onze klanten nog meer aandacht willen geven en onze relatie met het dealerkanaal verder willen versterken”, zegt Lenting. Hij steekt niet onder stoelen of banken dat de nieuwe strategie internationaal tot groei moet leiden, maar benadrukt dat financiële groei niet voorop staat. “Groei en plezier, daar gaat het om. Laten we het leuk maken voor eenieder. We willen met elkaar groeien, samen met onze dealers, key-accounts en de eindgebruikers. Als zij groeien dankzij onze gereedschappen, groeit Van Ommen ook.”

Ondersteuning

De nieuwe strategie van Van Ommen berust op drie pijlers: verder versterken van de relatie met de dealers; data connectie voor key-accounts; en het Phantom platform uitbreiden. De eerste pijler, versterken van de relatie met de technische groothandels, houdt in dat Van Ommen de dealers méér gaat ondersteunen met zowel vaktechnische kennis als ook met content over het slim gebruiken van de Phantom verspanende en opspangereedschappen. Lenting: “Alles met als doel dat de dealer de eindgebruiker beter kan adviseren.” Van Ommen ondersteunt bijvoorbeeld de eindgebruikers, de verspaners, één op één als dat nodig is. “Via de dealers kijken onze vakmensen bij de eindgebruiker mee om te zien hoe deze het verspaningsproces kan verbeteren”, zo geeft de commercieel directeur een voorbeeld. Ook zullen er meer trainingen in het Test- en Training Center in Beekbergen georganiseerd worden.

Connectiviteit met key-accounts

De afgelopen tijd heeft Van Ommen geïnvesteerd in het toegankelijk maken van het IT-systeem door derden. Dit is met name gedaan om de key-accounts gemakkelijker digitaal te koppelen. Orderinformatie kan nu eenvoudig via ERP-systemen uitgewisseld worden. Lenting zegt: “We kunnen onze product- en orderinformatie koppelen aan de systemen van externe partijen. De grote inkoopverenigingen zijn vaak multibrand generalisten. Die vragen een andere benadering dan de individuele dealer.” Voor de key-accounts is dit van belang omdat ze hiermee hun aanbod kunnen vergroten met verspanende gereedschappen zonder dat de orderafhandeling extra handmatige handelingen vergt. Uiteindelijk profiteert hier ook de eindgebruiker van. “Zij hebben minder leveranciers nodig dankzij het bredere aanbod.”

De ondersteuning van dealers en eindgebruikers gebeurt onder meer via trainingen in het Test- en Training Center van Van Ommen in Beekbergen.

De ondersteuning van dealers en eindgebruikers gebeurt onder meer via trainingen in het Test- en Training Center van Van Ommen in Beekbergen.

Eindgebruikers

De eindgebruikers van de gereedschappen en opspanmiddelen bestellen deze via de dealers en key-accounts en Van Ommen levert rechtstreeks, bijna alle gereedschappen de volgende werkdag. Hoewel de eindgebruikers dus geen directe klant van Van Ommen zijn, hebben ze wel een prominente plek in de groeistrategie. Lenting: “Onze missie is het werk van de verspaner gemakkelijk maken. Daarvoor gaan we het Phantom.eu platform verder uitbreiden.”

Afgelopen jaar heeft Van Ommen op de website een calculatietool voor verspaners geplaatst, de zoekfunctie naar het juiste gereedschap verbeterd en iconen geïntroduceerd om zonder rekenwerk de optimale inzet van een gereedschap te duiden. Veiligheidsbladen zijn eenvoudig te downloaden. Van Ommen heeft met de Phantom universele frees en de werkgebiediconen de Technishow Innovation Award gewonnen. De jury noemde in de beoordeling vooral het gemak dat deze innovaties voor de verspaner opleveren. “De award is een bevestiging dat onze strategie om het de verspaner gemakkelijk te maken, aanslaat”, vindt Lenting. Het winnen van de award helpt dit aspect van de Phantom gereedschappen bredere bekendheid te geven. “We merken elke dag weer hoe fijn mensen het vinden als we kennis overdragen naar de eindgebruiker.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Samenwerking De Ridder met gereedschappenproducent Zecha

24-01 Zecha Hartmetall-Werkzeugfabrikation, met bijna 60 jaar ervaring, staat bekend als een pionier en trendsetter…

Bedrijf en Economie

MetaalNieuws thema/special Gereedschappen

01-11 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Verspanen

Kosten besparen met nieuwe Phantom wisselplaatboren

25-10 Voor grotere gaten betekent duidelijk sneller boren. Dat is niet de enige manier waarop…

Verspanen

Hoffmann Group en Iscar gaan samenwerken

08-05 Iscar, met hoofdkantoor in Tefen, Israël, maakt deel uit van de IMC Group en…

Verspanen

Tech Demoweek heeft nu echt de deuren geopend. Dit zijn de highlights.

15-03 De redactie van MetaalNieuws bracht op de eerste dag van de Tech Demoweek een…

Verspanen

Phantom vervangt DIN-normen voor iconen

28-11 Dankzij deze iconen kunnen verspaners zonder rekentabel in één oogopslag zien welke gereedschapspen geschikt…

Bedrijf en Economie

MetaalNieuws thema/special Gereedschappen

02-11 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

TechnishowNieuws

TechniShow Awards voor Teqram, Widenhorn en Van Ommen

29-08 De inzendingen waarmee deze bedrijven hebben gewonnen, zijn deze week te zien op de…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?