Laagland focust op gereedschapvoorinstellen met Zoller

0

Laagland presenteert deze week op de Brabantse Metaaldagen het gereedschapvoorinstellen en gereedschapsbeheer met Zoller. “Hiermee is een aanzienlijke optimalisatie te realiseren en de investeringen kunnen snel terugverdiend kunnen worden”, zegt directeur Eddo Cammeraat van Laagland.

Cammeraat is heel benieuwd naar de Brabantse Metaaldagen. “Procesoptimalisatie en productieverbetering zijn actuele thema’s in de maakindustrie. Dat er nu een nieuw event is dat helemaal in het teken staat van deze onderwerpen, is een goede zaak in een niet TechniShow-jaar. Laagland voert al enkele jaren een aanbod van machines, systemen en oplossingen om hieraan invulling te geven. Wij kunnen heel gericht werkende oplossingen tonen en gaan er vanuit dat hier veel geïnteresseerden op af zullen komen.”

Reductie machinestilstandtijden
Voorinstelapparaten meten de samengestelde delen van een verspanend gereedschap. Deze meetgegevens worden doorgestuurd naar de CNC-besturing van de bewerkingsmachine. Dit zorgt ervoor dat het meten en afstellen niet op de machine hoeft te gebeuren, wat resulteert in een reductie van de machinestilstandtijden en een verhoging van de bezettingsgraad. Cammeraat: “Met Zoller TMS (Tool Management Solutions) worden de gereedschapskosten gereduceerd, ontstaat een efficiënt magazijnbeheer en wordt het gereedschapsbeheer beter georganiseerd. Bedrijven hebben vaak meerdere CNC-machines met grote gereedschapsmagazijnen. Met TMS zijn gereedschappen snel en eenvoudig terug te vinden. Het credo van Zoller is dan ook: ‘gereedschap vinden in plaats van zoeken’.”

‘Proven technology’
Volgens Cammeraat is procesoptimalisatie/productieverbetering voor ieder – groot en klein – metaalbedrijf haalbaar. “Allereerst zal ieder bedrijf, groot of klein, continu moeten investeren in het optimaliseren van het productieproces om de in pas te kunnen blijven lopen met de sterk veranderende markt. Bedrijven die lang niets investeren in optimalisatie staan vaak voor een grote inhaalslag. Juist voor het MKB zijn er al veel ‘Proven Technology’ oplossingen verkrijgbaar die aantoonbaar het productieproces optimaliseren. Belangrijk is om te weten dat de juiste investeringen in procesoptimalisatie (snel) terugverdiend kunnen worden. Laagland laat op de Brabantse Metaaldagen zien dat met Zoller Voorinstelapparaten en Gereedschapsbeheer een aanzienlijke optimalisatie gerealiseerd kan worden en investeringen snel terugverdiend kunnen worden.”

Laagland, stand C102

Gratis-toegangskaarten-Brabantse-Metaaldagen