Lang-automatiseringsoplossing Robo-Trex richt zich op de essentie

0
72

Leering Hengelo biedt met Lang-Techniek eenvoudige, gestandaardiseerde automatiseringsoplossingen, zoals de Robo-Trex, die zich richten op de essentie, zonder overbodige extra’s. Daarom zijn deze oplossingen kosteneffectief. In veel gevallen kan het grootste deel van het productprogramma worden afgedekt met één eenvoudige automatiseringsoplossing.

De eenvoud van dit systeem zit niet alleen in de automatisering, maar ook in de gebruiksvriendelijkheid. Ondanks de geavanceerde robotica is er nauwelijks expertise met betrekking tot robotisering vereist. Lang-automatiseringsoplossingen kunnen achteraf gemakkelijk worden ingebouwd in reeds aanwezige machines. Dit betekent een forse verlenging van de levenscyclus van de bestaande machine. De Lang-automatiseringsoplossingen zijn bovendien snel te installeren en te gebruiken, zodat extra productiecapaciteit snel beschikbaar is.

Robo-Trex
De Robo-Trex gebruikt slechts één enkele grijper, ongeacht het werkstuk. Er is geen aanpassing van de grijper vereist voor verschillende werkstukken. Het spanmiddel is tevens geschikt voor alle werkstukken. De Präge-technologie zorgt voor een maximale procesbetrouwbaarheid. Beladen en ontladen van producten met elk gefreesd contour is mogelijk. Doordat het spanmiddel de bedieningsinterface is, vormen specifieke gefreesde contouren van het product geen obstakel. De spansituatie kan snel en eenvoudig worden gereproduceerd als werkstukken opnieuw moeten worden vastgeklemd voor potentiële nabewerking. Voor handmatige bewerking kunnen spanners op elk moment in andere machines worden gebruikt; dit zorgt voor hoge flexibiliteit. Het vastklemmen van het werkstuk door de bediener levert onmiddellijke controle van de spankracht en kwaliteit van de spaninrichting, bijvoorbeeld de vertanding (zowel visueel als gevoel): 100% bedrijfszekerheid.

Bij de Robo-Trex van Lang-Techniek vormen spanner en pallet één geheel; dit zorgt voor ruimtebesparing in de machine. Er is geen extra interface tussen spanner en opname-pallet nodig, waardoor er een hoge opslagcapaciteit met een klein oppervlak wordt gerealiseerd. Het systeem kan snel – zelfs tijdens het gebruik – worden omgeschakeld. Ook beladen en ontladen van producten is mogelijk zonder machine-stop. De operator heeft toegang tot de volledige opslag van producten met slechts één handeling, waardoor directe (kwaliteits-) controle mogelijk is tijdens productie. De innovatie zal tijdens Machineering door Leering Hengelo getoond worden.

Leering Hengelo, stand B48