Lastalent gaat voor Europese titel

0
30

Van 26 tot en met 28 september wordt in het Hongaarse Boedapest EuroSkills 2018 georganiseerd. De Nederlandse kampioen lassen Hugo Rijsman strijdt op woensdag 26 september om de Europese titel lassen.

EuroSkills is de Europese kampioenschappen voor jonge vakmensen, die elke twee jaar worden gehouden. De editie van 2018 is van 26 t/m 28 september in Boedapest, Hongarije. Team Nederland bestaat uit 31 talentvolle mbo’ers die het opnemen tegen vakgenoten uit 27 andere Europese landen. In totaal verschijnen er meer dan 600 deelnemers aan de aftrap, in 37 verschillende vakgebieden.

Beste in zijn vak
Hugo Rijsman heeft de afgelopen maanden keihard getraind om tijdens EuroSkills zo goed mogelijk voor de dag te komen. “Ik ga niet naar Boedapest om in de achterhoede te eindigen”, zegt de 20-jarige lasser. “Wie wil nou niet de beste van Europa worden in zijn vak?” Op maandag 24 september stapt de vakman met zijn teamgenoten van Team Nederland in het vliegtuig naar Boedapest. Na de openingsceremonie barst de competitie los op woensdag 26 september. De prijsuitreiking is op zaterdag 29 september. Team Nederland vliegt op zondag 30 september weer terug naar Nederland.

Podium
Hugo Rijsman is werkzaam voor Luma Hengelo en heeft veel trainingsuren gemaakt. “Ik sta straks tegenover de beste jonge lassers van Europa”, zegt de talentvolle lasser. “Daarom train ik nu zo’n 25 tot 30 uur per week. Al die uren maken we natuurlijk niet voor niets. Ik hoop echt dat ik in de top drie terecht kom. Minimaal een podiumplaats dus, dat is de laatste jaren helaas steeds net niet gelukt. Het wordt dus hoog tijd om een lasmedaille mee terug te nemen naar Nederland.”