LBM maakt leasen van gebruikte machines makkelijker door samenwerking met Beequip

Laser & Bending Machines (LBM) is een samenwerking aangegaan met Beequip, de leasemaatschappij voor zwaar materieel. Hierdoor kan LBM zijn klanten (snelle) leaseconstructies aanbieden bij de aanschaf van gebruikte lasersnijmachines, kantbanken en/of automatiseringsoplossingen.  

Nathan van der Hoeven, oprichter van Laser & Bending Machines, en Job Maliepaard, Sales Officer bij Beequip. Door de samenwerking met Beequip kan LBM klanten voor gebruikte machines snel duidelijkheid geven over de leasemogelijkheden.

Bij veel ondernemers in de metaalbewerking bestaat nog steeds het beeld dat leasen alleen mogelijk is bij de aanschaf van nieuwe machines. Het leasen van een gebruikte machine is echter ook wel degelijk mogelijk. Maar het duurt vaak lang voordat een bank of een leasemaatschappij duidelijkheid geeft of en onder welke (financiële) voorwaarden dat kan. “Dat kan zo maar drie of vier maanden duren”, zegt Nathan van der Hoeven, oprichter van Laser & Bending Machines in Dordrecht. “Die ervaring hebben wij met diverse banken en kleinere leasemaatschappijen. Maar dat werkt gewoon niet. Want juist in de gebruikte machinemarkt is snelheid geboden en moet je korte klappen kunnen geven. Eigenlijk wil je binnen een aantal dagen duidelijkheid hebben.”

Eigen spelregels

Dat kan nu dankzij het partnerschap met Beequip. Beequip is een leasemaatschappij voor zwaar materieel in verschillende sectoren, waaronder metaalbewerkingsmachines. Door de unieke aanpak waarop Beequip een lease beoordeelt, komen zowel nieuwe als gebruikte machines in aanmerking voor financiering. Beequip is vijf jaar geleden opgericht om het MKB te laten groeien en is inmiddels zelf uitgegroeid tot de grootste alternatieve financier van Nederland. In de financiële sector dus een relatief jonge hond, met een eigen werkwijze. “Wij maken leasen voor het MKB simpel flexibel en snel”, vertelt Job Maliepaard, Sales Officer bij Beequip.

Machine staat voorop

Dat kan door een aantal redenen. Volgens Job Maliepaard is er een groot verschil tussen traditionele financiers en Beequip: “Wij zetten bij een financiering de machine voorop in plaats van de jaarcijfers van het bedrijf dat deze machine aanschaft. Daardoor is veel meer mogelijk. Maar het vereist wel dat wij alles moeten weten van het materieel, en daar kom ik om de hoek kijken.” Om materieelwaarde te beoordelen werkt Beequip met mensen uit de industrie: zij weten precies van iedere machine hoe snel die slijt en hoe groot de vraag ernaar is in de markt van gebruikt equipment.

“Door dat als uitgangspunt te nemen, communiceren we veel gemakkelijker met ondernemers en kunnen we bijvoorbeeld ook bedrijven financieren die net zijn gestart of een paar minder goede jaren achter de rug hebben”, legt Job uit. “Ons doel is de ondernemers te helpen ondernemen. We denken mee en stellen ons flexibel op. Andere financiers hebben vaak geen kennis van machines, waardoor ze zaken als levensduur en restwaarde lastig kunnen inschatten en hun oordeel liever baseren op de jaarcijfers van een klant.”

Volgens Maliepaard waren banken tijdens de kredietcrisis en de jaren daarna heel voorzichtig met de financiering voor MKB-ondernemers. “En dat was mede de aanleiding voor de start van Beequip. We zien nu tijdens de coronacrisis eenzelfde patroon.”

Snel duidelijkheid

Het partnerschap met Beequip is belangrijk voor zowel LBM als de klanten. Nathan van der Hoeven: “In acht van de tien gesprekken die ik voer met potentiële klanten, komt leasen aan de orde. Daarover kunnen we nu heel snel uitsluitsel geven. Dat betekent dat de klant snel duidelijkheid heeft over de mogelijkheden. Voor LBM betekent het een hogere doorloopsnelheid, waardoor we meer machines per jaar kunnen doen en sneller kunnen groeien.”

Binnenkort komt er op de LBM-website een calculator van Beequip te staan, waarmee klanten direct al een indicatie van hun maandbedrag kunnen krijgen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Columns

Klein maar fijn

13-09 Bij een van zijn projecten kon hij niet voorkomen dat hij vier medewerkers, die…

Columns

Grasmaaien

21-05 Rob, de eigenaar, vormde samen met twee oud-schoolgenoten de directie over het uitermate goed…

Plaatbewerking

Laser & Bending Machines gaat nieuwe hal bouwen

09-03 De ontwikkelingen gaan snel bij LBM. Het bedrijf is begin 2020 van start gegaan…

Plaatbewerking

LBM focust op gebruikte buislasers

24-02 Nathan van der Hoeven van LBM weet nu al dat het niet bij deze…

Columns

Blijf gezond!

24-02 Zijn kantoor was helemaal in de hoek van het redelijk nieuwe statige pand aan…

Columns

Herrie in de tent

16-12 Ze werkten al jaren samen: Gerard en Victor, een dikke 20 jaar geleden hadden…

Columns

Mopperen en zuchten

16-11 Ooit hadden ze aan de bar van hun stamkroeg besloten samen verder te gaan…

Bedrijf en Economie

Gebrekkige kredietverlening blijft innovatiekracht MKB-metaal bedreigen

02-03 Nog steeds krijgt een derde deel van de MKB-metaalbedrijven die voor financiering bij een…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X