Leijenaar lanceert innovatief Umeta hydraulisch mondstuk

Umeta heeft met het nieuwe SnapStar hydraulische mondstuk een product ontwikkeld dat volgens het bedrijf op meerdere vlakken revolutionair genoemd mag worden. Een nieuw schuifsysteem, een metalen dichting, een dichtheid tot 1.000 bar en een ontluchtingsventiel maken het hydraulische mondstuk innovatief.

Het nieuwe SnapStar hydraulische mondstuk van Umeta is voorzien van een nieuw schuifsysteem, een metalen dichting en een ontluchtingsventiel.

Sinds enkele jaren zijn er hydraulische mondstukken op de markt die met een klemmetje op de smeernippel vastgezet kunnen worden. Umeta heeft een nieuw schuifsysteem ontwikkeld dat zonder klem volledig horizontaal vast- en losgekoppeld wordt, waardoor smeren nog gemakkelijker gaat en vieze vingers en vetverlies worden vermeden. Daarnaast kan de SnapStar vanwege de smalle diameter van 15.5 mm probleemloos in krappe ruimtes worden aangebracht en losgekoppeld.

Het hydraulisch mondstuk wordt uitgevoerd met een vaste 4-beks-klemming en heeft hierdoor een geteste dichtheid tot 1.000 bar. Om gevaarlijke situaties te voorkomen is de SnapStar additioneel te verkrijgen met een ventiel, waardoor druk simpel ontlast kan worden. Volgens Leijenaar is de SnapStar het eerste hydraulische mondstuk dat voorzien is van een ontluchting.

Garantie SnapStar

In de praktijk ziet Leijenaar vaak dat standaard hydraulische mondstukken na enkele maanden worden vervangen vanwege slijtage aan de rubberen afdichting. Om dit probleem op te lossen heeft Umeta het SnapStar mondstuk uitgevoerd met metalen dichtingen. Hierdoor wordt slijtage tot een minimum beperkt en kan de levensduur worden verlengd. De SnapStar wordt dan ook met vier jaar functionele garantie geleverd.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X