Lemken investeert in nieuwe fabriek Steketee

Machinefabriek Steketee uit Stad aan ‘t Haringvliet maakt sinds 2018 deel uit van de Lemken Groep en groeit razendsnel. De wereldwijde vraag naar onkruidbestrijdingsmachines, zoals camera-gestuurde schoffelapparatuur is zo groot, dat uitbreiding en een moderne productiefaciliteit nodig is. Daarom investeert Lemken in een nieuwe fabriek, die gebouwd zal worden in Dinteloord.

‘Ruimte om te groeien’ staat op het bord dat Nicola Lemken en Anthony van der Ley, CEO van de Lemken Groep, vasthouden. In Dinteloord komt de nieuwe fabriek van Machinefabriek Steketee.

Steketee zal zich vestigen op het Agro Food Cluster Nieuw Prinsenland in de gemeente Steenbergen. De planning is dat de nieuwe fabriek in het najaar van 2023 haar deuren opent en plaats biedt aan tenminste 30 extra medewerkers.

Duurzame voedselproductie

Anthony van der Ley, CEO van de Lemken Groep, zegt over de achtergrond van de investering: “De wereld om ons heen verandert in hoog tempo. We zullen samen met de gehele keten op een verstandige en stapsgewijze manier naar een duurzame voedselproductie toe moeten werken. Ook, of eigenlijk juist ook, de primaire landbouw zal hierin een voortrekkersrol gaan vervullen. Er zijn vele mogelijkheden en oplossingen voor problemen die we met techniek en hightech kunnen oplossen.”

Kunstmatige intelligentie

Een mooi voorbeeld daarvan is volgens Van der Ley de omslag van chemische naar mechanische onkruidbestrijding. “Bij Lemken geloven we dat dit voorlopig niet zonder chemie kan, maar we denken dat het wel minder en preciezer kan. Daarom hebben we in 2018 Steketee gekocht en geven we vol gas in de verkoop, productie en ontwikkeling van de Steketee machines.

Inmiddels groeien we op de huidige locatie zo snel uit ons jasje, dat we op zoek zijn gegaan naar een nieuwe locatie, waar we onze ambities waar kunnen maken.” Van der Ley voegt eraan toe, dat de ambitie verder reikt dan alleen productie-uitbreiding. “Ook is besloten extra te investeren in productontwikkeling om de unieke en innovatieve positie van Steketee verder uit te breiden. Het toepassen van kunstmatige intelligentie op onze werktuigen is daar een mooi voorbeeld van.”

De wereldwijde vraag naar onkruidbestrijdingsmachines is groot. Daarom investeert Lemken in een nieuwe fabriek.

De wereldwijde vraag naar onkruidbestrijdingsmachines is groot. Daarom investeert Lemken in een nieuwe fabriek.

Meer medewerkers

Nicola Lemken vervolgt: “Naast een gezonde groei van ons bedrijf hebben we het welzijn van onze medewerkers en goede werkomstandigheden hoog in het vaandel staan. We zijn daarom blij, dat wij dat we op slechts 27 kilometer afstand van onze huidige vestiging een nieuwe locatie hebben kunnen vinden. Alle medewerkers kunnen daarom hun baan behouden en mee naar de nieuwe locatie.

Vanwege de verwachte groei en investeringen, verwachten we in de komende jaren bovendien meer personeel nodig te zijn op verschillende afdelingen. Bovendien zijn we met onze jarenlange ervaring in het ontwerpen, industrialiseren en vermarkten van landbouwwerktuigen ook een interessante partij voor andere bedrijven, universiteiten en scholen. We willen op onze nieuwe locatie daarom ook graag een springplank bieden voor studenten, startups en nieuw talent.”

Grote sprong vooruit

Iljan Schouten, Managing Director bij Steketee, is opgetogen over de investering: “Ruim drie jaar na de overname, zijn we nu op een punt aangekomen om een grote stap vooruit te maken. Ik ben daarom erg blij met het vertrouwen van onze moedermaatschappij in het bedrijf Steketee en haar medewerkers. Ik ben vooral trots op de mensen bij Steketee, hoe zij de afgelopen tijd hebben gewerkt om Steketee te laten groeien en te brengen waar we nu staan.

Een professioneel en toekomstgericht bedrijf met een fantastische mix tussen ervaring en jong talent. Ook zullen we volop gaan inzetten op nieuwe technologieën, zowel op onze eindproducten als ook in onze productie. Om dit te laten zien, zullen we niet alleen investeren in een nieuwe productieruimte, maar ook in ons ontwikkelingscentrum en een AgroForum, als inspiratie- en kenniscentrum voor ons klanten, zowel nationaal als internationaal.”

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X