LMB Haan wint OOM-Award Noord-Holland

Directeur Bart Haan van landbouwmechanisatiebedrijf Haan in Kwadijk heeft de OOM-Award Noord Holland gewonnen, de prijs voor het meest scholingsactieve bedrijf in de regio.

Bart Haan is de derde generatie die het landbouwmechanisatiebedrijf dat zijn grootvader ooit startte bestuurt. Zijn zoon Cees is ook actief in het bedrijf. Op 19 mei ontving Haan de OOM-Award Noord Holland, tot zijn eigen verbazing. “Ik had nooit gedacht dat wij ervoor in aanmerking zouden komen”, zegt Haan op de website van Stichting OOM.
Haan ontving de OOM-prijs van € 3.000 leertegoed voor het meest actieve leerbedrijf in de regio Noord-Holland tijdens de jaarvergadering van district Noord West van de Metaalunie in het Santpoortse Landgoed Duin & Kruidberg. Haan heeft volgens de jury een groot hart voor opleiden en ontwikkelen. Andere genomineerde bedrijven waren InTech uit Alkmaar en Slagtech uit Zwaagdijk-Oost. Deze bedrijven kregen beide een aanmoedigingsprijs van € 1.000 leertegoed.

Leuke arbeidskrachten
Bij Haan worden al 50 jaar leerlingen opgeleid. Op dit moment zijn dit drie bbl-leerlingen van de opleiding mobiele werktuigen. ”Ik leid ze op om er leuke arbeidskrachten van te maken voor de toekomst”, vervolgt Haan op de website van OOM. “Je kunt ze zelf nog vormen. Ik denk altijd maar: Als een kandidaat zich aanmeldt, en je hebt plek, doe het dan, want er kunnen de leukste mensen uit groeien. Als het goed gaat, kun je lang lol van elkaar hebben. Veel jongens worden door hun ouders al op jonge leeftijd mijn kant op gedirigeerd. Ik denk vanwege onze klanten en onze manier van werken. We zijn een klein bedrijf met een divers klantenbestand. Het kan zijn dat er in hetzelfde uur een boer met een gloednieuwe trekker de deur uitrijdt en er vervolgens iemand met een oude machine komt, die nog klant was bij mijn opa. Ze worden allemaal geholpen door dezelfde medewerker. Leerlingen die meelopen leren zo om heel diverse problemen op te lossen en worden vindingrijk. Daardoor zijn ze elders ook gewild. We doen al veel technische trainingen van importeurs. We horen zelfs bij de top tien van de meest scholingsactieve bedrijven en zijn op technisch vlak dus aardig bij. We denken er nog even over na. Laatst ging een medewerker die nog bij mijn opa als leerling is begonnen, met pensioen. Dat deed me wel wat.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Alternatieve energie biedt kansen voor mechanisatietechniek

06-07 Uit het onderzoek blijkt dat in de marktsegmenten voor de bouw en een deel…

Personeel en Opleiding

Word een sterk werkgeversmerk voor personeel

13-06 Om bedrijven daarbij te ondersteunen, organiseren de fondsen OOM, A+O Metalektro en Wij Techniek…

Plaatbewerking

Trumpf heeft handen vol aan ‘waanzinnige orderintake’

18-05 “De orderintake ligt 40 à 50 procent hoger dan vorig jaar en dat is…

Plaatbewerking

Microjoints worden nanojoints

19-04 “Met onze nanojoints kunnen gebruikers de procesbetrouwbaarheid tijdens het lasersnijden verbeteren en verschillende werkstappen…

Personeel en Opleiding

Bijker Mechanisatie wint OOM Award

14-04 In de verkiezing van de meest actieve (metaal)leerbedrijven van Nederland bleef Bijker Mechanisatie de…

Personeel en Opleiding

OOM: meer instroom en eigen initiatief

17-01 Dit staat in het strategisch plan 2021-2025 ‘Focus op Impact’. OOM wil de instroom…

Plaatbewerking

Steeds meer efficiency

20-10 “80 procent van de doorlooptijd van een order komt voor rekening van niet-productieve neventijden”,…

Personeel en Opleiding

W.H. de Bruijn wint OOM Award 2021

11-10 “De keuze was moeilijk”, aldus de jury. “Het zijn alle drie mooie bedrijven. Heel…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X