LVD laadt en ontlaadt lasersnijders in 40 seconden

0

LVD introduceert een nieuw automatiseringssysteem voor lasersnijmachines, gericht op flexibiliteit en snelheid. De Flexible Automation for Lasers (FA-L) kan platen van 1.000 x 1.000 mm tot 3.050 x 1.525 mm verwerken en is nu beschikbaar op de Sirius Plus en Electra lasersnijmachines.

De FA-L is speciaal ontworpen om samen te werken met de steeds snellere en productievere lasersnijmachines. De FA-L ontlaadt de lasergesneden stukken en legt de volgende plaat op de tafel binnen 40 seconden. Dit is mogelijk door een scheiding van de laad-/ontlaadinrichtingen, waardoor deze simultaan kunnen werken en de cyclus snel verloopt. Afhankelijk van de plaatgrootte worden alle of een aantal zuignappen automatisch geactiveerd. Andere kenmerken zijn de controle van de plaatdikte en automatische plaatscheiders, zodat slechts één plaat van de gewenste dikte wordt opgenomen.

Echte flexibiliteit
FA-L is de meest flexibele automatisering door LVD op de markt gebracht en kan volledig worden geïntegreerd in een bestaand plaatmagazijn. Met behulp van een optionele tweede laadpallet kan de fabrikant meer uit zijn nachtploeg halen, want dankzij deze extra laadpallet is productie mogelijk op twee verschillende plaattypes en/of -diktes. De optie ‘krasvrij ontladen’ zorgt ervoor dat de gesneden stukken daadwerkelijk zonder krassen ontladen worden.