Maakindustrie op bezoek bij Koning en Koningin

0

Vertegenwoordigers van de maakindustrie bezoeken vandaag de Nieuwjaarsontvangst van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

 

Het Koninklijk paar ontvangt enkele honderden gasten uit politiek en openbaar bestuur en uit diverse sectoren van de Nederlandse samenleving. Daarnaast zijn dit jaar specifiek vertegenwoordigers van de Nederlandse maakindustrie uitgenodigd. Het bezoek van de maakindustrie is voorbereid tijdens een werkbezoek, dat de Koning op woensdag 12 december bracht aan twee bedrijven in Brainport Eindhoven: hightechbedrijf MTA, dat als systeemleverancier mechatronische modules en systemen ontwikkelt en produceert, en Huijbregts Groep, die een geavanceerd productieproces heeft ontwikkeld voor het mengen van poeders voor de voedingsmiddelenindustrie. Onderwerp van gesprek waren de kracht van innovatieve samenwerking in de keten van ontwerp naar productie en talentontwikkeling in de maakindustrie.

Na de traditionele Nieuwjaarsontvangst voor Nederlandse genodigden, zijn buitenlandse diplomaten en vertegenwoordigers van in Nederland gevestigde internationale organisaties morgen uitgenodigd. Prinses Beatrix is bij beide ontvangsten aanwezig. Prinses Margriet prof.mr. Pieter van Vollenhoven zijn bij de ontvangst van vandaag aanwezig.