Machinefabriek Westerhof bindt strijd aan met ALS

De schok was groot bij de medewerkers van Machinefabriek Westerhof in Denekamp, toen hun collega Bennie Wassink (63) hen vertelde dat bij hem de diagnose ALS was gesteld. Maar ze hebben hun gevoel van machteloosheid omgezet in krachtige actie. 23 collega’s gaan op 11 juni 2020 fietsend of (hard)lopend de Mont Ventoux beklimmen. Om geld in te zamelen voor de strijd tegen de spierziekte ALS, maar ook om Bennie een hart onder de riem te steken.

Bennie is werkzaam op de werkvoorbereiding bij Machinefabriek Westerhof. De dag nadat hij het slechte nieuws van zijn arts te horen had gekregen, vertelde hij het al aan zijn naaste collega’s. Daarna ging het als een lopend vuurtje door het hele bedrijf. Er werken zo’n 70 mensen bij Westerhof. Het is een hecht bedrijf, waar iedereen elkaar kent. Er is veel medeleven maar ook heel veel bewondering voor de enorme kracht bij Bennie om de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte aan te gaan.

Tour du ALS
De collega’s hoorden ook dat hij samen met zijn vrouw en twee dochters bezig was met het opzetten van allerlei acties om geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS. Zo ontstond het idee om daar bij aan te sluiten. Dat idee nam concrete vormen aan tijdens de borrel voorafgaand aan de bouwvakantie. Daar werd besloten om te gaan deelnemen aan de Tour du ALS, een evenement dat jaarlijks door de Stichting ALS Nederland wordt georganiseerd. Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen dan honderden fietsers hardlopers en wandelaars samen met ALS patiënten de bekende berg Mont Ventoux in het zuiden van Frankrijk om geld op te halen voor onderzoek naar de oorzaak van ALS, PSMA en PLS en uiteindelijk de ontwikkeling van een medicijn. Er is een groep gevormd bestaande uit Diane Hampsink, Bram Bonnes, Erik Johannink, Ronald Bosch en Thijs Lenferink. Elke donderdagochtend komen ze bij elkaar om de actie goed op te zetten en alles te organiseren. De bereidheid om mee te doen bleek groot. Maar liefst 23 medewerkers gaan zich sportief inspannen. Van alle afdelingen doen er mensen mee. Ook de bedrijfsleiding doet mee. Bijna alle leden van het managementteam gaan zelf lopen of fietsen. Bovendien neemt het bedrijf de reis- en verblijfskosten en het inschrijfgeld voor zijn rekening. De deelnemers zelf nemen rond de tour in juni 4 vrije dagen op.

Sponsors werven
De komende maanden staan in het teken van trainen voor de sportieve prestatie en het werven van sponsors. Per persoon moet er minimaal 1500 euro worden ingebracht, hetgeen betekent dat de groep ‘Machinefabriek Westerhof stapt en trapt ALS de wereld uit’ zeker 35.000 euro bij elkaar moet brengen. Dat gaat gebeuren via acties van de individuele deelnemers, maar ook via gezamenlijke acties. Deze maand zijn er acties op de kerstmarkten in Denekamp en Oldenzaal. Er zijn sponsorpakketten samengesteld voor klanten, relaties en andere bedrijven die een bijdrage willen leveren. Ook zullen er tijdens het open huis van Machinefabriek Westerhof in het voorjaar acties zijn.
Bennie vindt het allemaal ‘heel mooi’, zoals hij het zelf zegt. Hij gaat zelf natuurlijk ook mee in juni; niet alleen omringd door zijn familie, maar ook door een groot aantal collega’s.
MetaalNieuws ondersteunt de actie van Machinefabriek Westerhof door de komende maanden regelmatig aandacht te besteden aan de voorbereidingen. U kunt deze actie sponsoren door te doneren via deze link.

Kerstdonatie Magistor
Magistor, een van de leveranciers van Machinefabriek Westerhof, hoorde ook over de ALS diagnose bij Bennie Wassink en de hartverwarmende (re)actie van zijn collega’s. En dat precies in de periode dat de technische groothandel in straalmiddelen en verspaningsgereedschappen bezig was met de bestemming voor de jaarlijkse kerstdonatie. Zonder enige aarzeling werd besloten om dit jaar met die gift mee te gaan vechten tegen ALS. Dit zal gebeuren door zowel het ALS team van Westerhof als de overkoepelende Stichting ALS financieel te ondersteunen. Daarbij zal Magistor via de sociale media alle aandacht geven aan het Tour du ALS initiatief van Machinefabriek Westerhof om het benodigde bedrag bij elkaar te brengen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Team Machinefabriek Westerhof beklimt alsnog Mont Ventoux in strijd tegen spierziekte ALS

12-07 De actie zou eigenlijk vorig jaar, op 11 juni, al plaatsvinden. Maar vanwege het…

Verspanen

Mikron boort superlegeringen proceszeker tot 40xD

12-04 Tot hier niets nieuws en speciaals, want boren met spiraalvormige koelkanalen zijn al enkele…

Verspanen

Kerstdonatie van Magistor naar YoChild-Africa Nederland

29-12 In het verleden verraste Magistor haar relaties jaarlijks rond kerst met een passend en…

Verspanen

Magistor vindt nieuwe partner voor volgende groeifase

23-12 Investeringsmaatschappij Het Participatie Huis heeft een minderheidsbelang verworven in de technische groothandel Magistor, specialist…

Verspanen

Magistor breidt organisatie verder uit

15-10 De organisatie van Magistor, de straal- en verspaningsspecialist uit Rijssen, is sinds 12 oktober…

Verspanen

Specials Verspanen & Plaatbewerking op de agenda

14-09 Nu na de AMB en de EuroBLECH ook de METAVAK definitief is verplaatst naar…

Verspanen

Tim Wentink versterkt redactie MetaalNieuws

25-08 Tim Wentink is al vele jaren als journalist, technisch schrijver en contentmaker actief in…

Verspanen

Kwaliteitsmerken staan centraal in video’s Magistor

25-05 In twee korte video’s van een minuut presenteert Magistor zowel haar actuele assortiment in…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X