Magazijninrichter SSI Schäfer debuteert op ESEF

0

Voort het eerst aanwezig met een stand, presenteert SSI Schäfer op ESEF een breed pakket aan logistieke oplossingen, afgestemd op de maak- en metaalindustrie.

De totaalinrichter van magazijnen zal vanwege de toenemende behoefte aan flexibele en efficiënte logistieke oplossingen in deze branche acte de présence geven met een stand waarop speciale aandacht uitgaat naar: draagarmstellingen voor omvangrijke en lange materialen; doorrolstellingen voor productielogistiek en assemblage (first-in-first-out); vakkenkasten en legbordstellingen voor het op flexibele wijze opslaan van kleine artikelen; palletstellingen voor lichte en zware pallets; schuifladenkasten voor het overzichtelijk, stofvrij en veilig opbergen van gereedschap; kunststof magazijnbakken voor opslag, transport en orderverzamelen.

Opslaan en orderverzamelen
Verder informeert SSI Schäfer beursbezoekers aan de hand van een film over de mogelijkheden en laatste ontwikkelingen op het gebied van opslaan en orderverzamelen van kleine artikelen met de LogiMat plateaulift. Veel logistieke bedrijven hebben hun relatief kleine artikelen vaak opgeslagen in statische palletstellingen of legbordstellingen. Als het assortiment van vooral de langzaam lopende kleine artikelen flink toeneemt, moeten er ook meer stellingen komen en worden de af te leggen afstanden in het magazijn groter. Dit betekent dat zowel de inslag als de uitslag veel kostbare tijd vergt. Bovendien zit er een absolute grens aan het aantal stellingen, dat in het bestaande magazijn past. Een plateaulift kan dan een slimme logistieke oplossing zijn, omdat deze slechts een klein vloeroppervlak nodig heeft en hoog kan worden uitgevoerd voor meer capaciteit. De orderverzamelaar kan alle benodigde artikelen ter plekke uit het dynamische opslagsysteem halen. Hiermee komen loop- en rijtijden te vervallen.

SSI Schäfer, standnummer 1 A076