SSI Schäfer vergroot slagkracht met integratie ABM

Om zijn deskundigheid op het gebied van logistieke engineering en software in Nederland, België en Luxemburg verder uit te bouwen, heeft systeemaanbieder SSI Schäfer het bedrijf ABM (Automation Beyond Measure) overgenomen.

Met deze  overname onderstreept SSI Schäfer zijn ambities om op internationaal niveau het breedste productportfolio voor intralogistieke oplossingen aan te bieden. Hiermee wordt een nieuwe stap gezet om de aanwezigheid in de Benelux te vergroten. “Met ABM breiden we ons productaanbod in de Benelux consequent uit. Met de ontstane synergieën kunnen we in overeenstemming met onze bedrijfsfilosofie totaalconcepten lokaal realiseren”, motiveert Harrie Swinkels, CEO van SSI Schäfer Automation, de keuze voor de expert op het gebied van logistiek en software. “Lokalisatie en customisatie zijn de sleutels tot succes. Samen met ABM staan we nog dichter bij de klant en profiteren we bovendien van de uitgebreide deskundigheid op het gebied van klantspecifieke oplossingen voor orderverzameling.”

Orderverzamelingstechnieken
ABM is in 1994 opgericht als onderdeel van de Alltech Group met een strategische focus op Pick-To-Light systemen. Het bedrijf heeft sindsdien zijn orderverzamelingstechnieken uitgebreid en loopt met  moderne technologieën mee in de spits van de ontwikkelingen. In 2009 voerde ABM bovendien met Pick-To-Graphics een ongeëvenaarde user interface voor processen op de logistieke werkvloer. Vanaf 2012 lanceerde het bedrijf pick carts onder het PickArt-concept: een combinatie van slimme batch algoritmes, intelligente navigatie, gebruiksvriendelijke intuïtieve communicatie en een flexibele dropcart structuur. Sinds 2014 ontwikkelt en implementeert het multidisciplinaire team van ingenieurs ook totaaloplossingen: een mix van opslagsystemen, transportconcepten en software modules. “ABM heeft behalve in de Benelux klanten in Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Tsjechië en bestrijkt vooral de branches Food Retail, Food & Beverage en Fashion en is ook deskundig op het gebied van E-Commerce”, aldus Jan Maertens, CEO bij ABM. “Wij zijn ervan overtuigd de lokale deskundigheid van SSI Schäfer en de consequente sector-benadering in de Benelux aanzienlijk te kunnen verbeteren.”

Stabiele groei
Oplossingsgerichtheid gecombineerd met een intensieve focus op de klant zijn doorslaggevende overeenkomsten tussen ABM en SSI Schäfer. SSI Schäfer is een familiebedrijf dat op de lange termijn mikt, kijkt naar de toekomst in z’n totaliteit, en kiest voor stabiele, continue en veilige groei. De mondiale kracht van de intralogistiek-specialist wordt ondersteund door doelgerichte uitbreidingen met lokale deskundigheid en vestigingen. Deze vergroting van de expertise in de Benelux weerspiegelt dat.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Snel herstel Chinese logistieke ketens

08-04 Twee derde van de Chinese fabrikanten, (r)etailers en logistieke dienstverleners zijn al op 80…

Transport en Logistiek

Jungheinrich’s nieuwste heftruck met geïntegreerde lithium-ion accu is game changer

03-02 Jungheinrich presenteert zijn nieuwste elektrische heftruck met geïntegreerde lithium-ion accu: de EFG P30i. De…

Transport en Logistiek

Jubileumeditie APEX al uitverkocht

30-01 Een half jaar voor aanvang van de tiende editie van APEX is de internationale…

Transport en Logistiek

Bijzondere afstandsbediening

31-12 Roos Kunststof Rijplaten Verhuur uit Den Haag heeft een Volvo FMX 460 8×2 tridem…

Transport en Logistiek

Duurzaam gebruik hijsmiddelen

18-12 De Rotterdamse bedrijven Van Oord en Hendrik Veder Group hebben een contract getekend voor…

Plaatbewerking

Trumpf legt puzzel van autonome fabriek

10-12 Trumpf keek op de Blechexpo in de glazen bol. Wat zijn de ontwikkelingen op…

Toeleveren

Motrac Industries keert terug naar Zutphen

04-12 Motrac Industries komt na 25 jaar weer terug naar Zutphen. Het bedrijf zal een…

Logistiek

Flexibel legbordsysteem

03-12 Sortimo brengt met FR5 een gloednieuw legbordsysteem op de markt, speciaal ontworpen voor koerier-,…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV