Makita opent tweede Kennis- en Reparatiecentrum

Makita, leverancier van elektrisch gereedschap, heeft in Woerden een tweede Kennis- en Reparatiecentrum geopend. Het heeft een enorme showroom, waarin het gehele assortiment is uitgestald.

In de grote showroom vinden dealers en hun klanten gereedschappen en machines voor de bouw, industrie en tuin&park sector, plus stofzuigers en een veelheid aan accessoires en verbruiksartikelen (boren, slijpschijven, zaagbladen etc). Zo’n breed en diep assortiment is praktisch gesproken té omvangrijk om bij een lokale dealer tentoon te stellen. Het Kenniscentrum is uitsluitend op afspraak geopend.

Inzet op kennis delen

Eindgebruikers met aankoopplannen, die de apparaten en machines graag eerst willen zien én het liefst ook testen, zijn in Woerden welkom, alleen of samen met hun dealer. Makita heeft veel kennis in huis en die wordt graag gedeeld, bijvoorbeeld in een gesprek met één van de adviseurs. Die laten zien wat allemaal mogelijk is en assisteren bij het testen. Zakelijke gebruikers kunnen dan een gefundeerde beslissing nemen over grotere aankopen of bij merkkeuzes.

Reparatiecentrum

Goede serviceverlening omvat ook de after sales. Daarom heeft Makita bij de Kenniscentra in Eindhoven en Woerden ook een Reparatiecentrum ingericht, met dien verstande, dat in Woerden geen brandstofmachines worden gerepareerd. Voor dealers uit de regio is het Reparatiecentrum dé plek om namens hun klanten te repareren gereedschappen af te geven. Er is voor hen een speciale ingang. Monteurs zijn altijd aanwezig. Die kunnen eenvoudige reparaties ter plekke verrichten. Handig als het een keer sneller dan snel moet.

Trainingen

Ook het personeel van lokale dealers moet altijd over de meest actuele kennis beschikken. Daarom worden speciaal voor de adviseurs, verkopers en andere essentiële medewerkers, zoals monteurs, regelmatige trainingsbijeenkomsten gehouden. Omdat alle materiaal én de mogelijkheid om te testen in het Kenniscentrum aanwezig is, worden de trainingen alleen in Eindhoven en Woerden gehouden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Makita ‘Leverancier van het jaar’ van Zevij-Necomij

17-07 Zevij-Necomij, de inkooporganisatie voor technische groothandel in Nederland, hield onlangs haar jaarlijks relatiecongres NXT.…

Automatisering

STODT breidt machinepark in trainingscentrum uit

11-01 Bij STODT Toekomsttechniek maken de cursisten zelf écht spanen. Het opleidingsinstituut in Hengelo richt…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema