Manufacturing Technology Conference helpt hightech- en maakindustrie verder te groeien

Nog een kleine week en dan vindt op 20 juni de eerste editie van de Manufacturing Technology Conference (MTC) plaats in NH Koningshof in Veldhoven. Hét evenement waar technici en ontwikkelaars uit de ontwerp- en maakindustrie bijeenkomen om kennis over productietechnieken en maakbaarheid te delen en mogelijkheden te ontdekken die voorheen onbekend waren.

Kennis delen over het maken in de hele keten om sneller tot maakbare designs te komen. Precies dat is het doel van de Manufacturing Technology Conference.

 

Zowel ASML als Thermo Fisher Scientific wil groeien. Hiervoor moet de efficiency van de toeleveringsketens omhoog. Dat kan als de engineers bij de OEM’s meer weten over de state-of-the-art maaktechnologie van de toeleveranciers. Precies dat is het doel van de Manufacturing Technology Conference: kennis over het maken in de hele keten delen om sneller tot maakbare designs te komen.

Snelle technologische ontwikkelingen

Als kennisnetwerk in het hart van het hightech ecosysteem, organiseert Mikrocentrum deze conferentie. Samen met Holland Innovative en Innovox & Partners bouwt zij aan het Knowledge Sharing Centre met grote betrokkenheid van ASML en Thermo Fisher Scientific om zo samen de hightech- en maakindustrie verder te helpen.

De aanleiding heeft alles te maken met de wereldwijd groeiende vraag naar respectievelijk chipmachines en elektronenmicroscopen. Parallel hieraan loopt de groei van (technologische) mogelijkheden in de maakindustrie. Denk daarbij aan ontwikkelingen rond fabricagetechnieken zoals draaien, frezen, additive manufacturing, spuitgieten en lassen. Kennis van dergelijke technieken is onmisbaar voor engineers en draagt uiteindelijk bij aan een snellere en betere ontwikkeling van producten waar de samenleving naar verlangt. Het is voor engineers dan ook een uitdaging om de juiste technologieën voor hun design te kiezen.

Congresprogramma over onmisbare technologieën

Tijdens het evenement op 20 juni in Veldhoven presenteren ruim 65 maakbedrijven hun specifieke technologieën die onmisbaar zijn in de hightech design- en maakindustrie. Verschillende toonaangevende bedrijven hebben zich aan het evenement als partner verbonden om hun kennis en ervaringen te delen met (design) engineers en technisch ontwerpers: Dassault Systémes, Mitutoyo, JingDiao, Trumpf, ASML en Thermo Fisher Scientific.

Tijdens de ronde tafel gesprekken hebben bezoekers de kans om in gesprek te gaan met Ivo van Berkel (Sales Director Benelux bij Dassault Systémes) over de betekenis van het ontwerpen van producten en het bieden van waardevolle richtlijnen voor het integreren van essentiële stappen in het ontwikkelingsproces. Ook biedt Ralf Kruse (Mitutoyo) geïnteresseerden de mogelijkheid om zijn Tech Talk te volgen met als onderwerp ‘Optical inspection in focus by Mitutoyo’ waar hij meer uitleg geeft over de nieuwste Taglens innovatie. Yuqing Cheng van Beijing Jingdiao vertelt tijdens haar Tech Talk meer over ‘In-machine Measurement and Intelligent Modification Technology’. Marco Andreetta (Industry Manager Additive Manufacturing bij Trumpf) bespreekt tijdens zijn Tech Talk over de Automatic Multilaser Alignment (AMA), een gepatenteerde oplossing voor thermische drift in de optica.

Marc Kunst van Bond 3D houdt zijn Tech Talk over het “3D printen van sterke en lekdichte producten van hoogwaardige polymeren PEEK.” Het ronde tafel gesprek, geleid door Marcel Weijs van Werth Messtechnik, gaat over “CT-scannen van hightech 3D geprinte onderdelen”. Deze scans zorgen voor snelle ‘first article’ inspecties en dus snelle productvalidaties en daarmee lagere proceskosten.

Keynotes en masterclasses

Ook bijzonder tijdens de Manufacturing Technology Conference zijn de drie masterclasses. Bezoekers maken een keuze in verschillende masterclasses met thema’s als: ‘Tribology for Design by University of Amsterdam’ (geleid door Professor Steve Franklin) en ‘High Quality Defect Free Additive Manufacturing Parts by Altair Engineering GmbH’ door Dr. Ing. Santhanu Jana.

Een van de keynote sprekers is Richard Bruls, principle architect bij ASML. In zijn keynote “Wat betekent defectivity in een ASML-machine?” belicht hij het belang van contaminatie control binnen de halfgeleiderindustrie. Wie geïnteresseerd is in kennisdelen voor de next-gen generatie, kan de keynote door Erik Tempelman van de TU Delft bijwonen. In zijn lezing ‘DFMA – educating the next generation for the 21st century by TU Delft’ neemt hij geïnteresseerden mee in het belang van kennisdeling in een wereld van digitalisering en de inzet van de eindeloze mogelijkheden om tot de gewenste informatie te komen.

Voldoende diversiteit

Aan de eerste editie van de Manufacturing Technology Conference doen ruim 65 partijen mee die bereid zijn hun kennis te delen. De organisatie heeft de bijdragen kritisch beoordeeld. Enerzijds om ervoor te zorgen dat de diversiteit voldoende is, anderzijds om het stramien goed vast te houden. De onderwerpen variëren van additive manufacturing, verspanende processen tot en met metrologie, materiaalbehandeling en verbindings- en assemblageprocessen en engineering. Door voor duidelijke thema’s te kiezen, blijft de kennis na de conferentie ook vindbaar. Arno Sprengers (Senior Team Lead Precision Mechanics and Knowledge Sharing Manager bij ASML) zegt verrast te zijn door het brede aanbod van productietechnologie. “Processen die we niet kenden of onvoldoende. Hoogwaardig glas bewerken, of hoogwaardig draaien, frezen en slijpen in één machine. Of additive manufacturing: waar moet je bij het design rekening mee houden.” Door de kennis van deze processen te delen, worden engineers op ideeën gebracht zodat ze ook rekening houden met de mogelijkheden en onmogelijkheden van de technologie.

Het congres is gratis te bezoeken, aanmelden kan via de website.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

MKB-maakindustrie zet vol in op (vak)mensen, innovatie en duurzaam ondernemen

27-06 “Focus op deze thema’s is nodig om het ondernemerschap en verdienvermogen in de MKB-maakindustrie…

Toeleveren

Rotterdam maakt werk van instroom MKB-maakindustrie

27-06 De MKB-maakindustrie is goed voor een belangrijk deel van de werkgelegenheid in de regio…

Automatisering

Vision, Robotics & Motion: slimme automatiseringsoplossingen in de maakindustrie

31-05 Het vinden en implementeren van passende oplossingen met vision, robotica en motion is vaak…

Personeel en Opleiding

J. v.d. Mortel heeft zijn eigen digitale leeromgeving

24-05 Hoe dat werkt? Neem Marcel. Een tijdje geleden is hij bij J. v.d. Mortel…

Toeleveren

NTS groeit veel harder dan verwacht

15-05 De omzet van 412 miljoen euro betekende een groei van 30% ten opzichte van…

Bedrijf en Economie

Maakindustrie cruciaal voor sterke samenleving

01-05 Volgens FME-voorzitter Theo Henrar is de maakindustrie in Nederland van grote waarde, en dit…

3D

Safran gaat grote aluminium onderdelen 3D-printen met SLM

11-04 Safran is een internationale hoogtechnologische groep die actief is in de luchtvaart-, defensie- en…

Transport en Logistiek

Workshop over inzet AGV’s en mobiele robots

29-03 Integratie van AGV’s (automatisch geleide voertuigen) en mobiele robots leidt tot betere benutting van…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema