Marstair en Ex-Machinery gaan samenwerken

Ex-Machinery uit Nederland en het Engelse Marstair, bundelen hun krachten om de Maritieme sector en Olie & Gas industrie volledig nieuwe HVAC producten en koelapparatuur te bieden.

De samenwerking is tot stand gekomen, doordat groei in de maritieme sector en olie- en gasindustrie en de focus op veiligheid om meer ATEX gecertificeerde HVAC apparatuur vroeg. Sinds enige jaren, moet alle nieuwe apparatuur in zones met gasexplosierisico’s, voldoen aan ATEX regelgeving. Doordat zowel de industrie als inspectie doordrongen zijn van de veiligheidsrisico’s van een eventuele gas-explosieve atmosfeer, is de vraag naar ATEX gecertificeerde apparatuur toegenomen. Het eerste resultaat van de samenwerking tussen Ex-Machinery en Marstair is dan ook de ATEX zone 1 gecertificeerde Ex-M MCUA. Deze condensors krijgen als taak mobiele containers in ATEX zone 1 en 2 te koelen.

Explosieveiligheid
Ex-Machinery maakt industriële apparatuur en machines explosieveilig. Het bedrijf uit Zwijndrecht is in 2013 opgericht als nieuw bedrijfsonderdeel van LHS Consultants, dat zich heeft gespecialiseerd in het advies op het gebied van explosieveiligheid. De belangrijkste activiteiten van LHS Consultants zijn het opstellen van explosieveiligheidsdocumenten en technische constructie dossiers, ATEX e-learning en stofexplosietesten. Vanuit deze achtergrond en naar aanleiding van klantvragen is Ex-Machinery ontstaan.
Mairstair uit het Engelse Brighouse is een productiebedrijf in de sectoren airconditioning en koeling.

Basis voor succesvolle samenwerking
Corrosie bescherming en goede koeling bij tropische temperaturen zijn andere belangrijke prestatiefactoren in de maritieme sector en olie- en gasindustrie. Een condensor volledig opgebouwd uit koper en een roestvrij stalen behuizing in combinatie met slimme explosiebescherming zorgt voor veiligheid en optimale prestaties. De Ex-M MCUA copper/copper condenser voorkomt elke vorm van galvanische corrosie. Dit betekent in de praktijk een langere technische levensduur. Optioneel gebruik van R134A koelmiddel zorgt voor betrouwbare, stabiele koeling bij extreme buitentemperaturen, zodat een verlies van koelcapaciteit bij grote hitte voorkomen kan worden.
“Marstair is erg blij met de samenwerking met Ex-Machinery”, zegt zegt Chris Chisman, Directeur Marstair. “Ex-Machinery’s uitgebreide kennis en expertise op het gebied van ATEX en explosieveilige apparatuur en onze expertise op het gebied van maatwerk Marine HVAC en koelapparatuur is een krachtige combinatie. Door deze samenwerking kunnen beide partijen een groter assortiment bieden aan de markt. Deze keuze past uitstekend in de groei strategieën van beide partijen, specifiek gericht op de Maritieme sector en Olie & Gas industrie voor wat betreft HVAC en koelapparatuur.
Andersom is ook Ex-Machinery erg te spreken over de samenwerking. “Marstair’s 45 jaar lange ervaring en de betrokkenheid van het Marstair team zien we als een uitstekende basis voor een succesvolle samenwerking”, verklaart Gido van Tienhoven, Directeur van Ex-Machinery . “We zijn erg blij met deze gelegenheid om ons portfolio van ATEX apparatuur naar een hoger niveau te tillen!”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws Extra IM

Alle benodigdheden die je voor een veilige bouwplaats moet hebben

30-11 Maar door vanaf het begin van het project voorzorgsmaatregelen te nemen en veiligheidsprotocollen in…

MetaalNieuws Extra IM

De grootste veiligheidsrisico’s voor metaalaannemers

30-07 Facilitair managers kunnen deze bedreigingen inperken, maar alleen als ze weten waar ze op…

Automatisering

Cybercriminelen vallen steeds vaker aan via partners en leveranciers

05-01 Cybercriminelen hebben vorig jaar flinke stappen gezet en de lijst met spraakmakende ransomware-aanvallen op…

Toeleveren

Verbeterde machineveiligheid met naloopwegmeting van Hoffmann-Metalcare

19-10 Hierbij wordt exact gemeten welke tijd er zit tussen het activeren van een (nood)stop…

MetaalNieuws Extra IM

Een opgeruimde werkplek is een veilige werkplek!

09-09 De oplossing ligt voor de hand: je schaft metalen stellingen en stalen stapelbakken aan…

Personeel en Opleiding

Metaalunie organiseert drie webinars over CE en machineveiligheid

26-05 In 45 minuten per sessie worden de deelnemers bijgepraat over de laatste stand van…

MetaalNieuws Extra IM

Alles wat je moet weten over werken op hoogte

12-04 Helaas vinden er nog steeds ongelukken in de bouw plaats. Soms zelfs met dodelijke…

Bedrijf en Economie

Steeds vaker data-afpersing bij ransomware-aanvallen

06-04 Enerzijds wordt deze tactiek gebruikt om slachtoffers te dwingen tot betaling van het losgeld,…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV