Marstair en Ex-Machinery gaan samenwerken

Ex-Machinery uit Nederland en het Engelse Marstair, bundelen hun krachten om de Maritieme sector en Olie & Gas industrie volledig nieuwe HVAC producten en koelapparatuur te bieden.

De samenwerking is tot stand gekomen, doordat groei in de maritieme sector en olie- en gasindustrie en de focus op veiligheid om meer ATEX gecertificeerde HVAC apparatuur vroeg. Sinds enige jaren, moet alle nieuwe apparatuur in zones met gasexplosierisico’s, voldoen aan ATEX regelgeving. Doordat zowel de industrie als inspectie doordrongen zijn van de veiligheidsrisico’s van een eventuele gas-explosieve atmosfeer, is de vraag naar ATEX gecertificeerde apparatuur toegenomen. Het eerste resultaat van de samenwerking tussen Ex-Machinery en Marstair is dan ook de ATEX zone 1 gecertificeerde Ex-M MCUA. Deze condensors krijgen als taak mobiele containers in ATEX zone 1 en 2 te koelen.

Explosieveiligheid
Ex-Machinery maakt industriële apparatuur en machines explosieveilig. Het bedrijf uit Zwijndrecht is in 2013 opgericht als nieuw bedrijfsonderdeel van LHS Consultants, dat zich heeft gespecialiseerd in het advies op het gebied van explosieveiligheid. De belangrijkste activiteiten van LHS Consultants zijn het opstellen van explosieveiligheidsdocumenten en technische constructie dossiers, ATEX e-learning en stofexplosietesten. Vanuit deze achtergrond en naar aanleiding van klantvragen is Ex-Machinery ontstaan.
Mairstair uit het Engelse Brighouse is een productiebedrijf in de sectoren airconditioning en koeling.

Basis voor succesvolle samenwerking
Corrosie bescherming en goede koeling bij tropische temperaturen zijn andere belangrijke prestatiefactoren in de maritieme sector en olie- en gasindustrie. Een condensor volledig opgebouwd uit koper en een roestvrij stalen behuizing in combinatie met slimme explosiebescherming zorgt voor veiligheid en optimale prestaties. De Ex-M MCUA copper/copper condenser voorkomt elke vorm van galvanische corrosie. Dit betekent in de praktijk een langere technische levensduur. Optioneel gebruik van R134A koelmiddel zorgt voor betrouwbare, stabiele koeling bij extreme buitentemperaturen, zodat een verlies van koelcapaciteit bij grote hitte voorkomen kan worden.
“Marstair is erg blij met de samenwerking met Ex-Machinery”, zegt zegt Chris Chisman, Directeur Marstair. “Ex-Machinery’s uitgebreide kennis en expertise op het gebied van ATEX en explosieveilige apparatuur en onze expertise op het gebied van maatwerk Marine HVAC en koelapparatuur is een krachtige combinatie. Door deze samenwerking kunnen beide partijen een groter assortiment bieden aan de markt. Deze keuze past uitstekend in de groei strategieën van beide partijen, specifiek gericht op de Maritieme sector en Olie & Gas industrie voor wat betreft HVAC en koelapparatuur.
Andersom is ook Ex-Machinery erg te spreken over de samenwerking. “Marstair’s 45 jaar lange ervaring en de betrokkenheid van het Marstair team zien we als een uitstekende basis voor een succesvolle samenwerking”, verklaart Gido van Tienhoven, Directeur van Ex-Machinery . “We zijn erg blij met deze gelegenheid om ons portfolio van ATEX apparatuur naar een hoger niveau te tillen!”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws Extra IM

Bewustwording risico’s werkplek zorgt voor minder bedrijfsongevallen

03-02 Fouten maken is menselijk. Maar fouten door onwetendheid zouden niet voor mogen komen. Daarom…

Personeel en Opleiding

Tips voor veilig werken op hoogte

27-10 Bij het uitvoeren van werkzaamheden op een werk- of bouwlocatie, spelen veiligheid en efficiëntie…

Toeleveren

10.000 werkveiligheidsartikelen online aankopen

24-09 In de versgedrukte catalogus van Mewa staat een vernieuwd aanbod van hoogwaardige werkkledij en…

Werkplaatstechniek

De voordelen van veiligheidsschoenen

11-06 Het is gelukkig al heel erg lang geleden dat je met lood in je…

Werkplaatstechniek

Wiltec lanceert pakketten voor veilig werken in 1,5 meter-economie

06-05 Wiltec heeft haar veilig werken pakket uitgebreid en een full service concept ontwikkeld om…

Toeleveren

Signaleringspaneel

07-02 Treinmachinisten moeten snel een overzicht kunnen krijgen van de actuele status of kritieke situaties…

Verspanen

Klantvraag centraal bij zoektocht naar nieuwe producten

28-10 Op de stand van Technigro konden METAVAK-bezoekers dit jaar kennismaken met nieuwe geluidswerende wanden.…

Personeel en Opleiding

Wat is het risico van een explosie op de werkvloer?

23-07 ATEX is een set Europese richtlijnen voor werknemers en apparatuur in werkomgevingen waar het…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X