Mazak denkt mee met de realiteit van de klant

Tim Depijpere is sinds een klein half jaar Sales Manager Benelux Laser Products bij Yamazaki Mazak Europe. Hij heeft van zijn werkgever gelijk een nieuwe generatie 2D-lasermachine voor eersteklas plaatbewerkingen in handen gekregen, waarmee hij de Nederlandse en de Belgische plaatbewerkers kan bedienen. Automatisering is het sleutelwoord bij deze Optiplex 3015 NEO S-15, die is uitgerust met de gloednieuwe snijkop MCT3 en het innovatieve Mazatrol SmoothLX CNC-besturingssysteem.

Tim Depijpere, Sales Manager Benelux Laser Products bij Yamazaki Mazak Europe: “Samen met onze partners bieden we oplossingen die aansluiten bij de huidige realiteit in de Europese plaatwerkindustrie.”

Bij Mazak is Tim Depijpere geen onbekend gezicht. Hij werkte er eerder al 6 jaar in de verkoop van de lasers, maar vertrok in 2019 om een eigen bedrijf in de machineverkoop te starten. Toen Sales Manager Luc Creemers echter te kennen gaf gebruik te willen gaan maken van zijn pensioen, wist Mazak hem snel weer te vinden. Na enkele maanden van samenwerking met Creemers, is Depijpere nu verantwoordelijk voor de verkoop van de lasers in de Benelux.

Directe en persoonlijke benadering

Hij heeft geen lange inwerkperiode nodig gehad. Door zijn verleden is hij natuurlijk bekend met het bedrijf Mazak, de filosofie en het product. Mazak, een wereldmerk op het gebied van verspanende machines, wil ook op lasergebied een A-merk zijn, met innovatieve, eersteklas machines en service en aftersales op topniveau. “We hebben een directere en meer persoonlijke benadering dan andere topfabrikanten van lasers”, zegt Depijpere. “Met een eigen serviceteam, verkopers en applicatiemedewerkers in de Benelux bieden we korte contactlijnen en kunnen we een volledig pakket afdekken in plaatwerk. We maken de machines en zorgen voor alles wat daar bij komt, de ondersteuning en de aftersales.”

Meedenken met realiteit van de klant

De grote sterkte van Mazak is volgens Depijpere het meedenken met de realiteit van de klant. “Doordat we een open platform zijn, kunnen we makkelijk een connectie maken met automatiseringssystemen zoals van Remmert en Fasani en met de software van verschillende leveranciers. Zo kijken we samen met de klant waar we kunnen optimaliseren in het aansturen van zijn laserpark. Daarbij kunnen we ook verder kijken, bijvoorbeeld naar de kantbanken. Want ook daar hebben we tal van partnerschappen. Intensief samenwerken met partners is een bewuste keuze van Mazak, omdat onze productie in Japan zit. Dat is te ver van de Europese situatie. Samen met onze partners kunnen we oplossingen bieden die aansluiten bij de huidige realiteit in de Europese plaatwerkindustrie.”

Die realiteit wordt steeds complexer. “We zien een spectaculaire groei in de snijsnelheid. Door de huidige fiberlasercapaciteit is de output vier tot vijf keer groter dan voorheen. Dat betekent dat je als plaatbewerker rekening moet houden met een andere realiteit. Hoe ga je om met ordermanagement, het aansturen vanuit ERP, de handling capaciteit, het afvoeren van gesneden onderdelen, waar komt wat? Er moeten veel extra niveaus worden bereikt. Werkelijk iedere klant die ik bezoek, vraagt mij dan ook: ‘Wat moet ik met automatisering?’.”

Lees hieronder het hele artikel in de nieuwe uitgave van het magazine PlaatBewerkingsNieuws.

De volgende editie van PlaatBewerkingsNieuws zal grotendeels in het teken staan van de EUROBLECH 2022.
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor deze editie? Neem dan contact op met Harold Draaijer of Vincent Span van 54U Media.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Maak kennis met Mazak Smooth Ai op METAVAK

25-09 “Hoewel we op onze achterwand de CV5-500, VCE-600, VCN-700 en de FT-150 buiserlasersnijmachine presenteren,…

Verspanen

Mazak toont zes machines live onder spaan

07-09 Één van de machines onder spaan is een nieuw twee-assig draaicentrum dat is ontwikkeld…

Verspanen

Mazak introduceert krachtige en scherp geprijsde VCE-600

31-08 De nieuwe, betaalbare VCE-600 is uitgerust met een verscheidenheid aan functies en nieuwe technologieën…

Plaatbewerking

Plaatwerk webshop voor elke toeleverancier

17-08 Veel – met name grote en middelgrote – plaatwerkbedrijven zijn op zoek naar een…

Plaatbewerking

Euroblech zit al op 1300 exposanten

13-07 Samen hebben ze al een netto tentoonstellingsruimte van 88.600 vierkante meter geboekt  op de…

Verspanen

Mazak steekt alle energie in Open House in Leuven

20-06 Mazak richt zich volledig op het eigen Open House in Leuven, waar de specialist…

Plaatbewerking

Mazak showt buislaser voor kleine diameters op Tube

13-06 Deze FT-150 Fiber is verkrijgbaar in vier verschillende opties, elk met een 3 kW…

Plaatbewerking

Mazak lanceert compacte buislaser FG-220

11-05 Het gebruik van deze machine verbetert volgens Mazak de productiviteit van het snijden van…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X