Mazak is 100 jaar en dat zal de EMO weten

0

In het jaar van zijn 100e verjaardag pakt Yamazaki Mazak op de EMO uit met de wereldpremière van zeven machines. Ook maken nog eens twee machines hun Europese debuut. Op de stand zijn nieuwe Integrex multifunctionele machines, 5-assige bewerkingscentra, hybride machines en draaibanken te zien.

Onder het motto ‘ontdek meer met Mazak’ presenteert de machinefabrikant 27 verschillende machines en nog eens 16 automatiseringsoplossingen die in combinatie met de machines worden getoond. “Het motto van dit jaar staat voor onze onbeperkte focus op productiviteit en nodigt machinegebruikers direct uit om het ware potentieel van hun bewerkingsprocessen te ontdekken”, zegt Richard Smith, directeur van Mazak Europa. “Met Mazak als technologiepartner kunnen machinegebruikers nieuwe markten betreden en hun concurrentiepositie sneller en productiever veiligstellen.”

De stand van Mazak bestaat uit zeven verschillende gebieden: Integrex multifunctionele technologie, hybride bewerking, 5-assige bewerking, lasersnijden, verticale bewerking, draaien en horizontale bewerking. Bovendien presenteert Mazak zijn Industry 4.0-oplossingen, waaronder de Mazak iSmart Factory en Smooth Technology. Een belangrijk onderwerp voor Mazak is geïntegreerde automatisering. Er worden dan ook diverse automatiseringsoplossingen getoond, waaronder de beladingssystemen Palletech en Multi-Pallet Pool (MPP). Daarnaast worden verschillende machines getoond in combinatie met een reeks externe automatiseringssystemen, zoals machinevoeding en stafaanvoersystemen.

“We vieren dit jaar het 100-jarig bestaan van ons bedrijf, en wat is er beter dan de grootste EMO-aanwezigheid in onze geschiedenis tot nu toe?”, concludeert Smith. “We hebben een lange weg afgelegd in die 100 jaar, en het is altijd ons credo geweest om dit te doen We demonstreren dit op indrukwekkende wijze met de meest innovatieve reeks machines die we ooit bij EMO hebben gebracht en kijken ernaar uit machine-gebruikers uit heel Europa op onze stand te verwelkomen.”

Mazak, hal 27, stand B52
Hal 27, stand B52