Mazak onthult complete Industry 4.0 oplossing

Mazak onthult op de EMO haar iSmart Factory concept. Dit gebeurt samen met 25 nieuwe machines, waarvan er 15 hun werelddebuut beleven.

Het iSmart Factory concept maakt gebruik van de infrastructuur van Industrie 4.0 van Mazak, Zo kunnen machinegebruikers de stap maken van automatische celproductie naar de volledig verbonden Industry 4.0 fabriek van de toekomst. Drie Mazak-ontwikkelingen zijn essentieel in  iSmart Factory: Smooth Technology (CNC- en fabrieksmanagementsoftware), de nieuwe SmartBox (snellere data-analyse met verhoogde beveiliging) en het MT Connect standaard communicatieprotocol. Alle elementen zijn met elkaar verbonden om het realtime uitwisselen van productiegegevens tussen de productievloer en kantoren te vergemakkelijken.

Multi-tasking
Tijdens de beurs worden 25 machines, verdeeld over zes verschillende bewerkingszones getoond. De zones zijn: Industrie 4.0, multitasking, vijf-assig, horizontaal, draaien en verticaal. In elke zone staan diverse primeurs. In de Multi-Tasking zone staat de nieuwe Integrex i-500. Deze wordt gekenmerkt door een modulair ontwerpconcept, waarmee klanten de vereiste machinespecificatie kunnen aanpassen aan hun gebruik. Daarnaast wordt de Integrex i-800V/8 getoond. Deze combineert volledig 5-assig frezen met krachtige draaibewegingen en palletwisselmogelijkheden om grote, complexe onderdelen op een verticaal platform snel te bewerken.

In de 5-assige zone staan drie nieuwe 5-assers, waaronder de HCR-5000S. Dit is een compact horizontaal bewerkingscentrum voor de fabricage van kleine constructiedelen. De machine is uitgerust met een hoogwaardige hoofdspil en is in staat om snel te accelereren met een uitstekende schokcontrole, om nauwkeurig afgewerkte onderdelen af te leveren. Volgens Mazak is deze machine met name geschikt voor de luchtvaartindustrie.

Horziontale machines
Tussen de horizontale machines bevindt zich de HCN-5000, uitgerust met een MPP500 automatiseringssysteem. De MPP (Multi Pallet Tool) met 16 stations is ontworpen om automatisering toe te voegen aan afzonderlijke machines. Het ruimtebesparende ontwerp heeft een kleinere footprint dan het traditionele Palletech-systeem en is geschikt om lange periodes onbemand te functioneren.
Ook het draaicentrum Quick Turn 250M is voorzien van een geautomatiseerd robotsysteem. Naadloos geïntegreerd met de Mazak SmoothG CNC maakt deze machine de volledige controle over de productiecel van de CNC mogelijk.

De verticale bewerkingsmachine VCN-530C is uitgerust met een nieuw ontworpen hoge snelheidsspil (18.000 tpm), kogelomloopspilkoeling op de X-, Y- en Z-assen, en een magazijn met 40 gereedschappen. Deze machine is specifiek gericht op de toeleveringsmarkt.

Additive manufacturing
De Variaxis j-600AM, een bewerkingsmachine voor additive manufacturing, wordt voor het eerst in Europa getoond. Deze machine maakt gebruik van een innovatief Wire Arc-type metaalafzettingssysteem, dat het additieve proces versnelt. Het stelt fabrikanten in staat om snel en gemakkelijk de eigenschappen van onderdelen te verbeteren en de geavanceerde 5-assige multi-surface subtractieve mogelijkheden van de machine te gebruiken om nauwkeurige onderdelen compleet in één setup te produceren.

Mazak, hal 27, stand B56

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Positieve energie vult beurshallen van EMO Milano

06-10 Vergeleken met zes jaar geleden, toen de EMO ook in Milaan werd georganiseerd, was…

Verspanen

Mazak zet automatisering in spotlight op EMO

22-09 De Mazak-stand op EMO 2021 zal zich richten op technologie die bewerkingsmachine sneller, productiever,…

Verspanen

Nieuwe (EMO Milano 2021) editie VerspaningsNieuws

16-09 Het magazine staat boordevol met artikelen over de verspaning in de breedste zin van…

Verspanen

DMG Mori neemt voorschot op EMO Milano

14-09 Maar liefst 25 machines uit het brede portfolio van DMG Mori zullen tijdens de…

Verspanen

EMO loopt als rode draad door nieuwe editie VerspaningsNieuws

30-07 Nog een maand tot de deadline (vrijdag 3 september 2021) en de nieuwe editie…

Verspanen

Mazak promoot verspaning onder ECP-studenten

08-07 Het ECP is een vereniging van en voor maakbedrijven in Zuid-Holland met als voornaamste…

Verspanen

Europese werktuigmachinebouw optimistisch

28-06 De producenten van werktuigmachines zijn hard geraakt door de Covid-19 crisis. Een terugkeer naar…

Verspanen

Nieuwe editie VerspaningsNieuws

22-06 Het magazine staat boordevol met artikelen over de verspaning in de breedste zin van…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X