MCB helemaal in het nieuw

Hamel Metaal heet sinds 14 november MCB Specials en Staalmarkt heeft de nieuwe (handels)naam MCB Direct gekregen. MCB Nederland, België en Duitsland gaan verder als MCB. De naam Testas voor het bedrijf in Wommelgem (B) blijft ongewijzigd.

Deze nieuwe uitstraling voor alle bedrijven binnen MCB Group is de laatste stap van een strategisch plan waaraan de afgelopen anderhalf jaar is gewerkt. De verschillende bedrijven van MCB Group staan sterk in de markt als groothandel en Service Center in metalen, waaronder staal, roestvast staal, aluminium, koper, messing en high performance alloys. Om deze positie in de toekomst te waarborgen, hebben ze gemeend een duidelijker onderscheid te moeten aanbrengen in de naamstelling. Zo wil de groep de bedrijven verder laten groeien met ieder hun eigen karakter en specialisaties. Met als doel dat deze merken elkaar verder gaan versterken.

Behoefte aan verfrissing
In een toelichting op de veranderingen zegt Communicatieadviseur Annette Schoone: “Twee jaar geleden zijn we gaan kijken naar een nieuwe huisstijl voor MCB, er was in het hele bedrijf behoefte aan verfrissing. Al snel ontdekten we dat de strategie en positionering nog niet helemaal waren uitgekristalliseerd, daarbij kwam nog de herpositionering van Staalmarkt en Hamel.”

Schoone vervolgt: “Het doel van het project was om de kracht van het merk MCB te verbreden, gericht naar de toekomst. We wilden niet stilstaan. Onze slogan hadden we al gekozen: ‘Creating Progress’, en dat betekent dus dat je zelf ook moet blijven ontwikkelen. Toen werd het tijd om de andere concepten in een vaatje te gieten en de namen en slogans te bepalen, de kleuren en uitstraling. Uiteindelijk is de nieuwe huisstijl helemaal uitontwikkeld en zijn we de operationele zaken gaan regelen: briefpapier, facturen, nieuwe vrachtwagen-huiven noem maar op. Overal waar MCB op staat. We laten het ringenlogo bestaan, dat gaat als een soort familiewapen voor de hele groep gelden.”

Herkenbare vrachtauto’s
Omdat MCB Group bezig was met nieuwe websites per bedrijf, is besloten ook meteen een groepssite te maken, waarop wordt uitgelegd wie men is waarom men veranderd. De huiven van de vrachtwagens worden gefaseerd vervangen omdat het vrij kostbaar is om dat in één keer te doen. “Er gaan dus langzaamaan steeds meer vrachtwagens met het nieuwe logo rondrijden”, aldus Schoone. “MCB is nog herkenbaarder dan eerst zelfs. Voor de vrachtwagens van MCB Direct (voorheen Staalmarkt) vervangen we de huiven wel in één keer, omdat de hele bedrijfsnaam daar verandert.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Tweede editie 4Innovatorsdays krijgt meer inhoud

11-10 Om de tweede editie van de 4Innovatorsday nog meer inhoud te geven, hebben de…

Materialen

MCB kiest voor IMCO RVS rondstaf voor de verspaning

22-09 Om die reden heeft MCB Group het assortiment in Europees Beter Verspaanbaar RVS staf…

Materialen

Overspannen staalmarkt gevaar voor herstel en groei maakindustrie

23-06 “Metaalunie is niet principieel tegenstander van Europees ‘anti-dumping’ beleid. Het is van belang de…

Automatisering

Hoekman RVS van start met digitaal inkopen via Gatewise

09-02 Door het in- en verkoopproces op deze wijze te stroomlijnen worden handmatige, kostbare en…

Toeleveren

Webinar digitalisering in de plaatwerkketen

15-06 De Federatie Metaalplaat FDP organiseert samen met MCB en Teqnow op 25 juni van…

Materialen

MCB: nog voldoende materialen beschikbaar

23-03 Metaalgroothandel MCB constateert bij producenten en transporteurs meerdere verstoringen ten gevolge van de coronacrisis,…

Automatisering

Suplacon en MCB live met Trivest Connect

29-01 Plaatverwerker Suplacon in Emmeloord en metaalleverancier MCB zijn onlangs live gegaan met Trivest Connect,…

Materialen

Corrosie bij aluminium weer actueel

23-12 De luchtvochtigheid is weer hoog, de kou komt er aan, dus de risico’s op…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X