MCB sluit zich aan bij IMVO-convenant Metaalsector

Metaalgroothandel MCB heeft het IMVO-convenant voor de Metaalsector ondertekend.

MCB ondernam al diverse activiteiten om de directe impact op het milieu te verminderen. Door deelname aan het IMVO-convenant voor de Metaalsector  wil de metaalgroothandel deze acties verder professionaliseren.

Door deelname aan het convenant wil het bedrijf de acties die het al onderneemt om de impact op het milieu te verminderen verder professionaliseren.

Verantwoorde metaalketen

MCB is de eerste metaalgroothandel die zich aansluit bij het convenant, nadat metaalverwerkers en -recyclers dat al eerder deden. Hiermee wordt een volgende stap gezet in het realiseren van een verantwoorde metaalketen.

Zonnepanelen en hergebruik materialen

MCB, gevestigd in Valkenswaard met ook verkoopkantoren in Duitsland, België en Frankrijk, importeert metaal vanuit de hele wereld. Vanuit de voorraad- en productielocaties in Nederland en België levert het bedrijf metalen op maat aan diverse branches. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is de afgelopen jaren steeds nadrukkelijker op de agenda komen te staan bij MCB. Het bedrijf ondernam al diverse activiteiten om de directe impact op het milieu te verminderen, zoals de plaatsing van zonnepanelen en hergebruik en recycling van materialen.

Milieu-impact in de keten

Als gevolg van de grote hoeveelheid metalen die wordt ingekocht bij leveranciers, denkt MCB nog veel winst te kunnen behalen op het gebied van milieu-impact in de keten. Door deelname aan het convenant hoopt MCB nieuwe inzichten te verwerven en een nog beter beeld te krijgen van risico’s bij leveranciers. De IMVO-experts die betrokken zijn bij het convenant zullen MCB helpen bij risicoanalyses en het opstellen van plannen van aanpak om mogelijke verbeteringen door te voeren. Door samenwerking met de andere bedrijven in gezamenlijke projecten kan een grotere impact worden gerealiseerd.

Serge Timmermans, CCO van MCB: “Naast de andere aspecten van maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat duurzaamheid steeds meer leven bij MCB. We werken hard aan het halveren van onze eigen CO2-uitstoot. Maar we gaan ook in gesprek met klanten en leveranciers om kennis en informatie te delen en onderzoeken de mogelijkheden van groenere alternatieven in product, verpakking en transport. We leggen de lat steeds hoger, beseffen de noodzaak ervan en realiseren ons dat we dit als keten samen moeten aanpakken. Daarom sluiten we ons graag aan bij het convenant.”

Complexe vraagstukken

In het IMVO-convenant bundelen de metaalsector, maatschappelijke organisaties en de overheid hun krachten. Geen enkel bedrijf kan de complexe vraagstukken in de internationale metaalketen in zijn eentje oplossen. Dit lukt alleen door samenwerking en krachtenbundeling. Het convenant helpt om samen de risico’s te identificeren en negatieve impact op mensen, natuur en milieu in de metaalketen te voorkomen en aan te pakken.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

MCB wordt eigenaar van de Belgische staaldistributiegroep Saey

29-03 Saey is een belangrijke staaldistributeur (met vestigingen in Kuurne, Heule en Zwijnaarde),  die zich…

Toeleveren

MCB installeert nieuwe decoiler

21-03 Op het terrein aan De Vest in Valkenswaard staan al tientallen jaren de magazijnen…

Plaatbewerking

Tweede editie 4Innovatorsdays krijgt meer inhoud

11-10 Om de tweede editie van de 4Innovatorsday nog meer inhoud te geven, hebben de…

Materialen

MCB kiest voor IMCO RVS rondstaf voor de verspaning

22-09 Om die reden heeft MCB Group het assortiment in Europees Beter Verspaanbaar RVS staf…

Automatisering

Hoekman RVS van start met digitaal inkopen via Gatewise

09-02 Door het in- en verkoopproces op deze wijze te stroomlijnen worden handmatige, kostbare en…

Toeleveren

Webinar digitalisering in de plaatwerkketen

15-06 De Federatie Metaalplaat FDP organiseert samen met MCB en Teqnow op 25 juni van…

Materialen

MCB: nog voldoende materialen beschikbaar

23-03 Metaalgroothandel MCB constateert bij producenten en transporteurs meerdere verstoringen ten gevolge van de coronacrisis,…

Automatisering

Suplacon en MCB live met Trivest Connect

29-01 Plaatverwerker Suplacon in Emmeloord en metaalleverancier MCB zijn onlangs live gegaan met Trivest Connect,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen