MDT-koppen Seco: trillingscontrole tijdens het draaien

De nieuwe, verwisselbare koppen voor MDT (Multi-Directional Turning) van Seco, die gebruikt worden in combinatie met Seco’s trillingsdempende Steadyline systeem, zijn nu uitgevoerd met de onlangs door Seco ontwikkelde GL-koppeling. Deze koppeling zorgt samen met Steadyline-baren voor precisie en een goede oppervlakteafwerking bij het gleufsteken en draaien met de nieuwe MDT-koppen, zowel bij toepassingen met een lang bereik als bij toepassingen met een groot risico op trillingen.

Met de precieze GL-koppeling kunnen gebruikers MDT-koppen en andere types op Steadyline-baren snel, eenvoudig en nauwkeurig vervangen. Zodra de baar is ingesteld, kunnen gereedschapskoppen worden gemonteerd en opnieuw gemonteerd zonder dat het systeem opnieuw moet worden ingesteld. De meerlobbige interface met taps vlak van de gepatenteerde GL-koppeling heeft twee posities waarmee de snijkanten van de MDT-snijplaat voor een effectieve spaancontrole omhoog of omlaag kunnen worden gericht.

Seco Steadyline is een passief/dynamisch trillingsdempend systeem voor effectieve trillingscontrole. Passief betekent geen energieoverdracht naar de schacht, terwijl dynamisch verwijst naar het feit dat trillingen van het gereedschap ook de inwendige delen van het systeem in beweging brengen. Als zodanig kunnen deze producten typische toepassingen met lange uitsteeklengtes sneller uitvoeren dan traditionele gereedschappen. Bovendien verlagen ze de spanning op de spindels en bieden ze hoge verspaningssnelheden, een gladde oppervlakteafwerking en een lange standtijd.

De MDT-koppen zijn bovendien voorzien van de Seco Jetstream Tooling koeltechnologie. Dit is een hogedrukkoelsysteem dat efficiënt warmte uit de snijzone afvoert en zo de standtijd van het gereedschap, de kwaliteit van de werkstukken en de productiviteit verbetert. Het koelmiddel wordt via het gereedschap naar uitgangen dicht bij de snijzone gevoerd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

Seco voegt kleinere schachten toe aan X4 voor gleufsteken en afsteken

16-07 Seco heeft kleinere schachten toegevoegd aan het X4-systeem voor ondiepe bewerking, waardoor het geschikt…

Geen categorie

Afsteken en gleufsteken vragen om specifieke aanpak

23-12 Seco Tools heeft een informatief artikel gepubliceerd over gereedschap en toepassingsstrategieën voor afsteken en…

Geen categorie

Seco introduceert X4 voor afsteken en gleufsteken kleine werkstukken

08-05 Met de X4 introduceert Seco een nieuw gereedschap met een tangentiële snijplaat met meerdere…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X