Seco voegt kleinere schachten toe aan X4 voor gleufsteken en afsteken

Seco heeft kleinere schachten toegevoegd aan het X4-systeem voor ondiepe bewerking, waardoor het geschikt is voor nog meer uiteenlopende bewerkingen, zoals het vervaardigen van precisieonderdelen. X4 is een gereedschap voor gleufsteken en afsteken met smalle snijkanten.

De X4 bestaat uit snijplaten met driedimensionale spaanbrekers en een stabiel klemontwerp. Deze sterke, betrouwbare systeemcomponenten staan garant voor hoge nauwkeurigheid, herhaalbaarheid, productiviteit en oppervlaktekwaliteit bij externe gleufsteek- en afsteekbewerkingen van kleine onderdelen, dunne staven en buizen die worden gemaakt van uiteenlopende, veel voorkomende materialen.
De MC-spaanbrekers van het systeem zijn geschikt voor snijkantbreedten van 0,5 mm tot 3 mm en snedediepten tussen 2,6 mm en 6,5 mm. De maximale staafdiameter voor afsteken varieert van 5,2 mm tot 13 mm, afhankelijk van de snijplaatbreedte. Snijplaatprofielen zijn leverbaar in neutrale, rechtssnijdende en linkssnijdende uitvoeringen.

Vlakke profielen van type R en FG, met positieve spaanhoeken zijn tevens leverbaar. De snijplaten van type R voor gleufsteken en profieldraaien hebben een rond profiel en snijkanten met een breedte van 1 mm tot 3 mm. De snijplaten van type FG zijn geschikt voor gleufsteekbreedten van 1,15 mm en 2,65 mm en bedoeld voor machinale bewerking van klemringgleuven conform de normen DIN471, DIN472, SMS1581 en SMS1582.
Wat de snijplaatkwaliteit betreft, maakt het X4-systeem gebruik van CP500 voor een hogere slijtageweerstand bij veeleisende snijbewerkingen en CP600 voor een combinatie van taaiheid en slijtageweerstand bij algemene machinale bewerkingen.

De bovenste klem houdt de snijplaat stevig op zijn plek; de klemschroef kan zowel aan de bovenkant als aan de onderkant worden vastgezet en losgemaakt. De X4-beitelhouders zijn er met uiteenlopende schachtformaten, waaronder 1212, 1616, 2020 en 2525 alsmede Seco-CaptoTM C4, C5 en C6. Dankzij de nieuwste 1212- en 1616-schachten met een beitelhouder met compacte kop kunnen de betrouwbaarheid en waarde van het X4-systeem nu worden benut op kleine machines met beweegbare kop, wanneer er behoefte is aan kleine houders met smalle snijkantbreedtes. Een groot voordeel is dat één beitelhouder voor alle X4-snijplaattypen werkt, waardoor de voorraad gereedschap wordt beperkt.

Alle X4-beitelhouders, met uitzondering van het ontwerp van de beitelhouderkop voor de 1212-schachten, zijn uitgerust met de Jetstream Tooling Duo technologie van Seco. Dat betekent dat de productiviteit, de standtijd en spaancontrole worden verbeterd dankzij koelmiddeluitgangen vanuit de klem en onder de snijplaat. Door koelmiddel toe te voeren via twee uitgangen naar optimale punten in de snij- en warmtezones, draagt Jetstream Tooling Duo bij aan efficiënte koeling, ideale spaanvorming en optimale onderdeelkwaliteit.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Uitbreiding af- en groefsteekgereedschappen Dormer Pramet

06-04 Deze uitbreiding is een vervolg op de nieuwe af- en groefsteekgereedschappen, die in november…

Verspanen

Geslaagd open huis All Special Products ASP

10-10 Met een interessant en goed bezocht open huis en een knallende feestavond heeft All…

Featured

Tungaloy schakelt naar hogere versnelling met TunGforce

23-05 Met de spraakmakende, wereldwijde lancering van haar TunGforce productenlijn, heeft Tungaloy haar innovatieve productaanbod…

Verspanen

MDT-koppen Seco: trillingscontrole tijdens het draaien

09-12 De nieuwe, verwisselbare koppen voor MDT (Multi-Directional Turning) van Seco, die gebruikt worden in…

Geen categorie

Gratis witboek Sandvik over afsteken en groefsteken

03-06 Sandvik Coromant stelt een gratis witboek getiteld ‘Afsteken en groefsteken: Hoe betere resultaten, kwaliteit…

Geen categorie

Veeropspanning verhoogt stabiliteit bij af- en groefsteken

12-11 Sandvik Coromant heeft zijn CoroCut 1-2-systeem gemoderniseerd voor stabiel, snel afsteken en groefsteken met…

Geen categorie

Sandvik Coromant deelt kennis via E-learning programma

11-09 Gereedschappenleverancier Sandvik Coromant heeft een programma geïntroduceerd om productietechnici en fabricagespecialisten te helpen op…

Geen categorie

Seco 150.10 Jet -afsteekblad verbetert afvoer hitte

31-07 Met het nieuwe, robuuste 150.10 Jet-blad vergroot Seco het warmteafvoervermogen van zijn Jetstream Tooling…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV