Medal of Excellence voor lastalent

0

De EuroSkills 2018 zijn zaterdag 29 september met een feestelijke ceremonie officieel beëindigd. Op het Europees Kampioenschap voor beroepen wist het Nederlandse team een gouden medaille, vier bronzen medaille en tien medailles voor excellent vakmanschap in de wacht te slepen.

In het Hongaarde Boedapest zijn van 26 tot en met 28 september de Euroskills 2018 gehouden. Deze Europese kampioenschappen voor jonge vakmensen worden elke twee jaar georganiseerd en team Nederland bestond uit 31 talentvolle mbo’ers die het opnamen tegen vakgenoten uit 27 andere Europese landen. In totaal verschenen er meer dan 600 deelnemers aan de aftrap, in 37 verschillende vakgebieden.

Medal of Excellence
Kanshebber op een medaille was Hugo Rijsman. De 20-jarige lasser is werkzaam voor Luma Hengelo en wist met een vierde plek net geen podiumplek in de wacht te slepen, maar behaalde wel een Medal of Excellence. Dit houdt in dat de kandidaat in kwestie een beter puntenaantal heeft behaald van de vooraf opgestelde norm. Stodt-student Teun Olthuis behaalde bij het onderdeel CNC-frezen de achtste plaats.

Team Nederland, Euroskills
Lasser Hugo Rijsman sleepte een Medal of Excellence in de wacht (foto: Skills Team Nederland).

Worldskills 2019
Volgend jaar worden de WorldSkills, de Wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen, in het Russische Kazan gehouden. In de aanloop naar dit evenement wordt in maart van 2019 het Nederlands kampioenschap georganiseerd.