Metaalbedrijf Den Oudsten kiest voor zonne-energie

0

De nieuwe generaties bij Nederlandse bedrijven kiezen steeds vaker voor lange termijn oplossingen op het gebied van duurzaamheid. Zo werd ook bij familiebedrijf Den Oudsten Buigwerken uit Rhenen afgelopen week de laatste hand gelegd aan een groot verduurzamingsproject door Mijn Zonneveld.

Met de afronding van het project is de derde en laatste fase van het project een feit. Het doel was om een lange termijn oplossing te vinden voor duurzame energie. Deze werd gevonden in een zonnestroominstallatie bestaande uit bijna 5.000 glas-glas zonnepanelen van Solarwatt. Mijn Zonneveld was verantwoordelijk voor het hele project bij Den Oudsten, waarbij het uitgangspunt was te verduurzamen met systemen met een lange levensduur. Daarom werd ook zoon Pieter Den Oudsten, die de volgende generatie zal zijn in het bedrijf, betrokken bij het proces. Gekozen werd voor de nieuwste generatie glas-glas zonnepanelen van Solarwatt.

Het dak van Den Oudsten Buigwerken zal uiteindelijk bedekt zijn met bijna 5.000 zonnepanelen met 1.3 Mwp productiecapaciteit met een opwek van 1.100 MWh. Gezien de omvang van het project werden de werkzaamheden over drie fases verdeeld.