Metaaltechniek verspreidt kennis over schuren, slijpen en polijsten

Metaaltechniek, een technische groothandel in schuur-, slijp-, polijstmiddelen en bijbehorende machines en PBM’s, verkoopt in eerste instantie kennis. “En daar horen producten bij”, zegt online marketeer Ingrid van Wijk. “Alleen met kennis van schuurprocessen kun je het juiste advies geven.”

Metaaltechniek verzorgt in het eigen opleidingscentrum Metac op een diepgaande manier trainingen op het gebied van schuren, slijpen en polijsten.

Op METAVAK zal Metaaltechniek weer de nodige nieuwe producten presenteren. “We speuren altijd de markt af naar nieuwe producten en nieuwe leveranciers. Testen, testen, testen, elke week weer. En met die resultaten gaan we naar klanten waarvan wij denken dat het product toegevoegde waarde heeft omdat het de productiekosten helpt verminderen. We komen dus zeker met nieuwe producten op METAVAK, bijvoorbeeld een pneumatische haakse slijper van 3,5 kW, extreem krachtig en onderhoudsvriendelijk, onze eigen doorslijpschijf, de beste lamellenschijf. Misschien niet heel erg vernieuwend allemaal, maar wel steeds een verbetering van het voorgaande.”

Adviezen geven

Metaaltechniek onderscheidt zich vooral door het advies dat het bedrijf brengt op de werkvloer. Dat advies is altijd gericht op tijdsbesparing in de productie door de juiste producten op een optimale manier te gebruiken. Zo de schuur- en slijpmiddelenleverancier uit Amersfoort heel veel trouwe klanten om zich heen verzameld, die zich in de volle breedte van de metaalindustrie bevinden. Van plaatwerk, polijsters, zware industrie, scheepsbouw, jachtbouw en vliegtuigindustrie, overal kom je Metaaltechniek tegen. “We worden oprecht blij als we gebeld worden om mee te denken in het proces. Dan gaan we in eigen huis aan de slag en testen net zo lang tot we de beste oplossing hebben gevonden. Samen aan de slag kan ook. Dan nemen we een doos vol materiaal mee en kan de klant meteen zelf proberen en ervaren.”

Metac opleidingen

Metaaltechniek ziet dat de kennis over schuur- en slijpmiddelen en over bankwerken in het algemeen terugloopt. De groothandel probeert daar gericht wat aan te doen met het eigen opleidingscentrum Metac. Hier worden op een diepgaande manier trainingen gegeven op het gebied van schuren, slijpen en polijsten. Handig voor nieuwe medewerkers maar ook om uit ingesleten patronen te stappen of als motivatie voor het personeel. “Opleiden en trainen wordt steeds belangijker omdat het ambacht van de metaalbewerker steeds meer verdwijnt”, zegt Ingrid van Wijk.

Het Metac-aanbod omvat verschillende kleinschalige ééndaagse trainingen voor maximaal zes cursisten, zoals de opleiding RVS bewerken, opleiding staalconstructie/bankwerken, opleiding aluminium bewerken en opleiding hoogglans polijsten. Theorie en praktijk wisselen elkaar af en de inhoud wordt totaal afgestemd op de cursisten. Er wordt geoefend op zelf meegebrachte producten, wat maakt dat de opgedane kennis ook echt toepasbaar is in de dagelijkse praktijk van de cursist.

Metaaltechniek
Stand B112

Voor gratis toegangstickets METAVAK Gorinchem kun u zich hier AANMELDEN met gebruik van code 2156

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Besten Machines versterkt onderhoudsaanbod

13-07 “Noem het maar APK-keuringen”, zeggen Ron Besten en Rutger Blankenspoor, die blij verrast zijn…

Automatisering

Limas biedt met robotlaadcel Cubebox alternatief voor cobot

06-07 De Cubebox is ontwikkeld en wordt gebouwd door Tezmaksan Robotics Technologies, onderdeel van de…

Bedrijf en Economie

METAVAK in de startblokken

04-07 Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) is ook tijdens deze editie weer de officiële…

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Wisseling van de wacht bij Rolleri

18-10 Eli de Jager is zijn carrière bij Rolleri op bijna dezelfde wijze begonnen als…

Oppervlaktetechniek

Topfinish maakt polijsten, ontbramen en reinigen tastbaar

13-10 Tijdens de beurs presenteerde de specialist het finishen van lasergesneden sleutelhangers. Bezoekers konden hiermee…

MetavakNieuws

METAVAK erg positief verlopen voor zowel exposanten als bezoekers

11-10 “Het sentiment was bij zowel bezoekers als exposanten erg positief. Na een jaar noodgedwongen…

Verspanen

PFERD Victograin slijpt duurzaam én agressief

11-10 De Victograin-gereedschappen van PFERD stellen gebruikers in staat om een economisch verspaningsproces te realiseren…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X