METAVAK belangrijk voor Widenhorn

Voor Widenhorn staat in het laatste kwartaal van het jaar de METAVAK Gorinchem centraal. Het bedrijf beschouwt de enige echte metaalbeurs in deze regio als een belangrijk moment om de nieuwste ontwikkelingen te tonen van alle CADCAM oplossingen. In het jaar voor de Techni-Show is dit niet anders.

METAVAK Gorinchem staat al sinds de eerste editie in 2005 op de agenda van Widenhorn en lanceringen van nieuwe versies worden hierop af gestemd. “Aan het eind van het jaar zijn er altijd veel bedrijven die nog een investering willen doen om daar in het nieuwe jaar profijt van te hebben. Veel van die bedrijven gebruiken METAVAK om zich hierop te oriënteren”, aldus Anco Euser, directeur van Widenhorn. “Ieder jaar mogen we weer nieuwe klanten verwelkomen, waarvan de eerste contacten op METAVAK zijn gelegd.”

Manarm programmeren
In september is Edgecam Workflow gelanceerd. Edgecam komt eind dit jaar met de nieuwste release 2014R1. Deze versie bevat een verdere uitbreiding van Edgecam Workflow. Widenhorn zal deze release al tonen tijdens alle METAVAK-beursdagen. De nieuwste versie van Edgecam biedt gebruikers nog meer mogelijkheden om het CADCAM systeem naar eigen inzicht eenvoudig in te richten. Zo kunnen belangrijke gegevens worden vastgelegd in de software, zodat deze niet continu hoeven te worden gewijzigd. Het programmeergemak wordt verder vereenvoudigd met duidelijke afbeeldingsinstructies. De programmeur ziet aan de hand van afbeeldingen direct wat er met een bepaalde instelling wordt bedoeld.

Flexibiliteit en snelheid
De Edgecam Strategie manager geeft programmeurs de mogelijkheid om automatisch een product te programmeren. Dit is nu ook eenvoudig mogelijk op een bepaald deel van een product. Zo behoudt de programmeur maximale flexibiliteit en snelheid. Met de complexiteit van de producten neemt ook het aantal verschillende spanmiddelen toe. Deze kunnen in een bibliotheek worden vastgelegd en Edgecam zal vervolgens automatisch het meeste geschikte spanmiddel plaatsen. Een andere belangrijke nieuwe cyclus is de chamfer of afschuincyclus, welke direct op een 3D solid uit ieder 3D CADsysteem, kan worden toegepast. Tevens omvat de strategie een handige variabele zodat je als gebruiker eenvoudig kunt aangeven met wel deel van het gereedschap de afschuining gemaakt dient te worden.

Widenhorn Industriële Automatisering
Standnummer 264

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

BrakeForm voor kantpers

05-11 Op de steeds terugkerende vraag naar secundaire bewerkingen in combinatie met het kanten van…

Geen categorie

Bosch Supplies toont krachtige magneettafel

04-11 Bosch Supplies presenteert de nieuwste, krachtige NP-magneettafel voor zware freesbewerkingen van Soph. Naast de…

Geen categorie

Alles voor lassers

04-11 Huisman Gassen en Lastechniek in Tiel biedt het totale leveringspakket voor de lasser uit…

Geen categorie

Hagoort Air Cutting Oils voor nevelsmering

04-11 Hagoort Air Cutting Tools zijn hoogwaardige metaalbewerkingsvloeistoffen van Jokisch voor toepassing in onder andere…

Geen categorie

Geran legt accent op poortautomatisering

04-11 Geran presenteert een belangrijk deel van haar uitgebreide assortiment. Het zwaartepunt op  METAVAK ligt…

Geen categorie

Matrho Premium Dealer Optimum CNC machines

04-11 Matrho Tools in Helmond mag zich de eerste Premium Dealer voor Nederland noemen van…

Geen categorie

Digitaal defect?

04-11 Stoxon Machines heeft altijd een oplossing voor een ‘defecte’ digitale aflezing. Door het verwerven…

Geen categorie

Landré showt frees-, erodeer- en ontbraammachines

04-11 Landré, technologieleverancier voor de maakindustrie, presenteert een aantal machines voor de verspaning en plaatbewerking…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?